Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθιά κοινωνική και πολιτική κρίση, μετά τις εκτεταμένες ταραχές που συνόδευσαν τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου.
Ο Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, ενώ ο απολογισμός των γαλλικών αρχών φτάνει τις 2.397 συλλήψεις και τους 997 τραυματισμούς αστυνομικών και χωροφυλάκων. Την ίδια ώρα, η οργή για την ακρίβεια, τα καύσιμα και τις δημόσιες υπηρεσίες διαμορφώνει ένα εκρηκτικό περιβάλλον.
Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να διατηρήσει τον υπουργό στη θέση του συνοδεύεται από απαίτηση αλλαγής των επιχειρησιακών μεθόδων. Σύμφωνα με το Reuters, το Ελιζέ επικαλέστηκε την ανάγκη συνέχειας στη διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας. Η παραμονή Νουνιές συνεπώς αποτελεί επιλογή διαχείρισης της κρίσης, ενώ οι πιέσεις για εξηγήσεις παραμένουν ισχυρές.
Τι μεταδίδουν Reuters, AFP και Associated Press
Τα διεθνή πρακτορεία περιγράφουν μια κρίσαρά επεισόδια και πολιτική αντιπαράθεση. Το Reuters καταγράφει την απαίτηση του Μακρόν για νέους τρόπους αντιμετώπισης των λεηλασιών, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο αναδεικνύει τις κυβερνητικές προσπάθειες να περιοριστεί η πολιτική ζημιά. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ





















