Πούτιν: «Στόχος είναι η αύξηση θέσεων εργασίας»

Loading...


Ο Πρόεδρος Βλαδίμιρ Πούτιν χαιρέτησε τους συμμετέχοντες στην συνάντηση των Υπουργών Εργασίας και Απασχόλησης των χωρών της ομάδας G20 με τους κοινωνικούς συνεργάτες και ανέφερε ότι στόχος της προεδρείας της Ρωσίας στη G20 έγινε η προώθηση της αύξησης του αριθμού των θέσεων εργασίας, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Η G20 είναι η κύρια συνάντηση της διεθνούς συνεργασίας των χωρών που συμμετέχουν στην ομάδα σε πιο επίκαιρα θέματα της διεθνούς οικονομικής και δημοσιονομικής ατζέντας της ημέρας. Η Ρωσία την 1η Δεκεμβρίου του 2012 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην ομάδα G20 τα οποία θα εκτελεί για ένα χρόνο.

«Ως βασικό στόχο της προεδρείας της στην ομάδα G20 η Ρωσία καθόρισε την προώθηση της οικονομικής ανόδου και δημιουργία των θέσεων εργασίας. Θεωρούμε τις υποθέσεις αυτές πρωταρχικές για την ανάπτυξη της σύγχρονης κοινωνίας «, λέγεται στην ανακοίνωση.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι κατά την εκτίμηση του Παγκόσμιου οργανισμού εργασίας τώρα στον κόσμο υπάρχουν περίπου 200 εκατομμύρια άνεργοι, αναφέρει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.»Για την αποτελεσματική επίλυση των υποθέσεων που τίθενται χρειαζόμαστε μια συστηματική, συνολική προσέγγιση που θα υπολογίζει τις μακροοικονομικές, δημοσιονομικές, κοινωνικές συνθήκες. Οποιαδήποτε στρατηγική ανάπτυξης της οικονομίας δεν υλοποιείται χωρίς λογική πολιτική ανάπτυξης ανθρώπινου κεφαλαίου, και οι υποθέσεις δημιουργίας θέσεων εργασίας δεν μπορούν να λυθούν χωρίς τις υποθέσεις της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας «, θεωρεί ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε επίσης ότι η αγορά εργασίας δεν πρέπει να αναλύεται χωριστά, παρά σε στενή επαφή με δημοσιονομικά θέματα, επενδύσεις, φορολογική πολιτική, πρέπει να βελτιώνονται η ανάλυση και πρόγνωση των οικονομικών διαδικασιών και να γίνεται εκτίμηση των συνεπειών των μέτρων που λαμβάνονται.Ετικέτες