Πούτιν: «Oι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν εκατοντάδες αντάρτες στον Καύκασο»

Loading...


Εκατοντάδες είναι οι αντάρτες που οι δυνάμεις ασφαλείας και οι ειδικές δυνάμεις spetsnaz εξουδετέρωσαν στην περιοχή του Καυκάσου σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν στο πρακτορείο «Ria Novosti».  Αναλυτικά όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος περισσότεροι από 300 αντάρτες συμπεριλαμβανομένων 43 πολέμαρχων έχουν σκοτωθεί, στο Βόρειο Καύκασο τους τελευταίους μήνες.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Β. Πούτιν, «Σε επιχειρήσεις που ξεκίνησαν εδώ και αρκετούς μήνες έχουν συλληφθεί 479 αντάρτες και 313 άλλοι οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδοθούν, έχασαν την ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων και 43 ηγετικών στελεχών Ισλαμιστικών οργανώσεων».

Συμπληρώνοντας ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι, «Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αρχίσει να εργάζονται πιο μεθοδικά και αποτελεσματικά ταυτόχρονα δίνουμε μεγάλη σημασία στο κάθε τι σημαντικό στον τομέα αυτό, συνεπώς, πρέπει να εργαστούμε ακούραστα και αποφασιστικά, ώστε να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τους τρομοκράτες και όταν είναι απαραίτητο, να κινούμαστε με αποφασιστικότητα και με τόλμη».

Τόνισε επίσης την ανάγκη να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τακτικές ασκήσεις, όπως η πρόσφατη «Καύκασος-2012», για την καλύτερη συνεργασία των δυνάμεων ασφαλείας από τα διάφορα υπουργεία και φορείς που συμμετέχουν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.