Πούτιν: «Δεν είχα ενημέρωση για μυστικές επικοινωνίες με τις ΗΠΑ»

Loading...


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση για την πρόταση που φέρεται να έκανε ο γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, για τη δημιουργία μυστικού διαύλου επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο Κούσνερ είχε κάνει αυτή την πρόταση κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ, τον Δεκέμβριο, στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

«Δεν είμαι ενήμερος γι’ αυτή την πρόταση. Καμιά πρόταση αυτού του είδους δεν έφθασε σε εμένα», είπε ο Βλ. Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην Μέγκαν Κέλι του NBC News, η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Πρόσθεσε ότι εάν είχε πράγματι γίνει μια τέτοια πρόταση και είχε κριθεί αξιόλογη, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του θα τον είχε ενημερώσει.

Ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε «παράλογο» τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που θα της επέτρεπαν να επηρεάζει τις αποφάσεις του προέδρου Τραμπ.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον βρισκόταν σε επαφή με την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πριν από τις εκλογές.

Διαβάστε εδώ:  Το "ευχαριστώ" του Πούτιν στη Ρωσική Εκκλησία (ΦΩΤΟ)

«Μήπως φαντάζεστε ότι σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ, κάθε πρεσβευτής με ενημερώνει προσωπικά κάθε μέρα με ποιον συναντήθηκε και τι έφαγε;», σχολίασε.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι «μπορεί να έγιναν επαφές με τις εκστρατείες όλων των υποψηφίων, αυτή είναι εξάλλου η καθιερωμένη διπλωματική πρακτική».

Ο Πούτιν είπε ακόμη στην Μέγκαν Κέλι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τη Ρωσία στο πλαίσιο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σήμερα στη χώρα του πιθανόν βρίσκονται στελέχη ακόμη και 100 αμερικανικών εταιρειών. «Νομίζετε ότι συγκεντρώνουμε για τον καθέναν τους πληροφορίες που τους εκθέτουν αυτή τη στιγμή ή κάτι τέτοιο; Έχετε χάσει τα λογικά σας όλοι;», πρόσθεσε.