Πολιτικός της χρονιάς στη Ρωσία αναδείχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Loading...


Πολιτικός της χρονιάς στη Ρωσική Ομοσπονδία ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν που πήρε στήριξη από το 44% των Ρώσων.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο γενικός διευθυντής του Πανρωσικού Κέντρου Διερεύνησης της Κοινωνικής Γνώμης Βαλέρι Φιόντοροφ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Υπουργός Αμύνης Σεργκέι Σοϊγκού με 8% στήριξης και ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με 7%, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Ο Φιόντοροφ υπογράμμισε ότι ο Βλαδίμιρ Πούτιν βρίσκεται επικεφαλής στη λίστα αυτή εδώ και δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα από το Ίδρυμα της Κοινωνικής Γνώμης, το 32% από τους Ρώσους τοποθέτησαν τον επικεφαλής του κράτους στην πρώτη θέση των Ρώσων πολιτικών και κοινωνικών λειτουργών τους οποίους θα αποκαλούσαν «άνθρωπο της χρονιάς «. Ταυτόχρονα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά η εκτίμηση προς το πρόσωπο του Πούτιν αυξήθηκε κατά 6% (26% το 2012). Σημειωτέον ότι ο Πρόεδρος κατέχει την πρώτη θέση στην κλίμακα αυτή από το 1999.

«Το γεγονός ότι ο Βλαδίμιρ Πούτιν πάλι αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους της χώρας ως «άνθρωπος της χρονιάς «, για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι στηρίζουν την πορεία που προτάθηκε από τον Πρόεδρο, συμμερίζονται τις αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα για την υλοποίησή της «, είπε στους δημοσιογράφους ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Ντούμας, γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος «Ενιαία Ρωσία » Σεργκέι Νεβέροφ.

«Η αύξηση της δημοτικότητας του Προέδρου Βλαδίμιρ Πούτιν στη Ρωσία και στον κόσμο είναι φυσιολογική, επειδή είναι εκφραστής της θέσης του συντηρητικού μέρους των πολιτών όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, εκφραστής των αξιών των ανθρώπων που ζουν από τη δουλειά τους, δημιουργούν φυσιολογικές οικογένειες και σκέφτονται για το μέλλον των παιδιών τους μη θέλοντας να ζήσουν στον πόλεμο και στο χάος «, υπογράμμισε ο αναπληρωτής γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κόμματος «Ενιαία Ρωσία «, Αντιπρόεδρος της Κρατικής Ντούμας Σεργκέι Ζελεζνιάκ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της δημοσκόπησης του Levada-centr, το 52% από τους Ρώσους «έχουν σε γενικές γραμμές θετική αντίληψη » για τον Πούτιν (πέρσι ήταν 53%), 47% στηρίζουν το έργο του στη θέση του Προέδρου (ένα χρόνο πριν 48%) και μόνο 31% σε γενικές γραμμές δεν τον στηρίζουν (το Νοέμβριο του 2012 ο δείκτης αυτός ήταν στο επίπεδο των 29%).

Η εκτίμηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν παραμένει σταθερά υψηλή και ελάχιστες διακυμάνσεις των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων δεν αλλάζουν την κατάσταση, θεωρούν οι πολιτικολόγοι.

«Δεν έγιναν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Η εκτίμηση παραμένει σταθερά υψηλή εδώ και αρκετά χρόνια, αν και έχει κάποιες διακυμάνσεις «, είπε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου πρωταρχικών περιφερειακών ερευνών Νικολάι Μιρόνοφ σχολιάζοντας κατόπιν παράκλησης του πρακτορείου ITAR-TASS την τελευταία έρευνα του «Levada-centr «.