Παραλίγο νέο «Αρκάδι» στη Συρία- Τούρκοι & Τσετσένοι ηττήθηκαν από την Χριστιανική πολιτοφυλακή στον Άη Γιώργη

Loading...


Ένα σύγχρονο «Αρκάδι» αλλά ευτυχώς χωρίς την κατάληξη της Κρητικής Μονής είχαμε στη Συρία, όταν ισλαμιστές αντάρτες, και μισθοφόροι Τσετσένοι, πολιόρκησαν το Ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου,αλλά εν τέλει ηττήθηκαν από την Χριστιανική πολιτοφυλακή μετά από μέρες σκληρού αγώνα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Φόκους Φόκους, βάσει δημοσιεύματος του Itar Tass:
Ισλαμιστές αντάρτες και μισθοφόροι Τούρκοι και Τσετσένοι επιτέθηκαν στο Ορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ένα από τα παλαιότερα Χριστιανικά μοναστήρια στη Συρία, το οποίο χτίστηκε τον 15ο αιώνα.

Στην επίθεση μετείχαν ένας λόχος Σύρων ισλαμιστών ανταρτών, και ένας μεικτός λόχος Τούρκων και Τσετσένων μισθοφόρων, εξοπλισμένων μεταξύ άλλων και με αντιαρματικά συστήματα Koncurs-M.

Οι εξτρεμιστές συνάντησαν αντίσταση από δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας της Συρίας όπου ανήκει η χριστιανική πολιτοφυλακή που δημιούργησε ο Άσαντ, προς προστασία των χριστιανικών πληθυσμών, και των χριστιανικών μνημείων, και ιερών.

«Κατά τη διάρκεια της σφοδρής μάχης, σκοτώθηκαν 11 χριστιανοί στρατιώτες, αλλά δεν επέτρεψαν τη βεβήλωση της μονής.

Οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι μετά την αποτυχία τους, κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Ελ Χόσνι όπου βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο των Σταυροφόρων, Crac des Chevaliers.

Μεταξύ των επιτιθέμενων ισλαμιστών υπάρχουν πολλοί ξένοι μισθοφόροι τζιχαντιστές»..

Ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Γεώργιου, υπηρέτησε επί πολλά χρόνια υπό τον σημερινό Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη τον Ι΄ (Γιαζίντζι).

Η επίθεση αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά το μίσος των ισλαμιστών για οποιαδήποτε άλλη θρησκεία, αλλά και την πολυεθνική σύνδεσή τους που παραπέμπει σε εισβολή, και όχι εξέγερση. Πρόκειται για στρατιές μισθοφόρων που δεν σέβονται τίποτα, και είναι επιρρεπείς σε φρικαλεότητες.

Αποκαλύφθηκε και η ταυτότητα του ιερέα που δολοφονήθηκε με αποκεφαλισμό ο οποίος είχε καταγραφεί σε φρικιαστικό βίντεο. Ο θάνατος του Φραγκισκανού Πατέρα, Francois Murad, επιβεβαιώθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού. Δολοφονήθηκε στις 23 Ιουνίου στο Gassanieh, στη βόρεια Συρία.

Ακολουθεί το επίμαχο βίντεο (προσοχή σκληρό περιεχόμενο):

                              {youtube}alCsFKyAZR8&bpctr{/youtube}