Ουκρανοί υπό την απειλή όπλου απήγαγαν ιερέα που μίλησε για ενότητα των σλαβικών λαών

Άτομα της ουκρανικής ένοπλης ομάδας απήγαγαν έναν ορθόδοξο ιερέα στην πόλη Σεβεροντόνετσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ

Κι ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την πιο οδυνηρή σύγχρονη ιστορία της Χριστιανοσύνης με την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών στη Συρία, έρχονται στο φως αντίστοιχες αναφορές από την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin έδωσε εντολή να ανοίξει ποινική υπόθεση για το γεγονός της απαγωγής ενός κληρικού από Ουκρανούς εθνικιστές στο LPR (Δημοκρατία του Λουγκάνσκ). Αυτό αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους στην υπηρεσία Τύπου του RF IC.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής έδωσε εντολή στο κεντρικό γραφείο να κινήσει ποινική υπόθεση για το γεγονός της απαγωγής ενός ορθόδοξου κληρικού από Ουκρανούς εθνικιστές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα της ουκρανικής ένοπλης ομάδας απήγαγαν έναν ορθόδοξο ιερέα στην πόλη Σεβεροντόνετσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Αφορμή για αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν τα λόγια του κατά τη διάρκεια συνομιλίας με υπάλληλο της τοπικής διοίκησης για την ανάγκη για ενότητα των σλαβικών λαών. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, κατηγορήθηκε αβάσιμα για διαβίβαση στοιχείων για τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες του επικεφαλής του τμήματος, η έρευνα στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης θα καθορίσει τις συνθήκες του συμβάντος και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο έγκλημα», κατέληξε.

pentapostagma.gr