Ουκρανία: Αγιασμός του Σταυρών σε Ναό που είχε καταληφθεί

Loading...


: 3 χρόνια μετά την κατάληψη του ναού από υποστηρικτές της UOC-KP στο χωριό συνεχίζεται η κατασκευή νέου ναού, ήδη αγίασαν του σταυρούς στους τρούλους.

Όπως αναφέρθηκε στο Facebook από το κανάλι «Pershiy Kozatsky» στις 4 Φεβρουαρίου του 2020 στο χωριό Μπασουκί της Περιφέρειας Τερνούπολης ο κλήρος της UOC σταυρούς στους θόλους για τη νέα εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ, που κτίζεται αντί του ναού που κατασχέθηκε από ακτιβιστές του Πατριαρχείου Κιέβου το 2015.

Στη τελετή αγιασμού πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Τερνουπόλεως και Κρεμενέτς Σέργιος (Γενσίτσκι), ο οποίος, περίπου τρεις μήνες νωρίτερα, στις 20 Οκτωβρίου 2019, έθεσε θεμέλιο λίθο της νέας εκκλησίας.

Σύμφωνα με την ΕΟΔ ένας Ουκρανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπο Αντρέι Μπίμπα προσέφερε βοήθεια για την ανέγερση του Ι.Ν. εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Διαβάστε εδώ:  Ραγδαίες εξελίξεις στο ουκρανικό : Ο Επιφάνιος έπαυσε τον Φιλάρετο !

«Τα μέλη της κοινότητας ιδιοχείρως έσκαψαν τα θεμέλια. Και ήδη σήμερα στο καινούριο ναό αγίασαν τους και σήκωσαν τους τρούλους!» – σχολίασαν την εκδήλωση οι υπάλληλοι του «Pershiy Kozatsky».

Υπενθυμίζουμε ότι το 2015 οι υποστηρικτές του Πατριαρχείου Κιέβου (UOC-KP) πραγματοποίησαν βίαιη κατάληψη της εκκλησίας της κανονικής εκκλησίας στο χωριό Μπασουκί. Ο αγώνας για τον ναό, στον οποίο συμμετείχαν ενεργά και εκπρόσωποι των περιφερειακών αρχών, διήρκεσε 2 χρόνια. Δεν φοβήθηκαν να χρησιμοποιούν ακόμη και την απάτη με το κρατικό μητρώο και πλαστογράφηση εγγράφων.

Στις 21 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώταος Σέργιος αγίασε οικόπεδο για την κατασκευή του νέου ναού, αλλά μόνο το 2018 οι ενορίτες της UOC κατάφεραν να πετύχουν την εκ νέου εγγραφή της κοινότητάς τους. Στις 20 Οκτωβρίου 2018 τα μέλη της θρησκευτικής κοινότητας της κανονικής Εκκλησίας άρχισαν οικοδόμηση, στην οποία τους βοήθησε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Θαβώρ».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr