Οι ισλαμοφασίστες της Συρίας εκπαιδεύουν παιδιά «στρατιώτες»

Loading...


Οι ισλαμιστές τρομοκράτες της Συρίας παραδέχονται και «εξυμνούν» την ικανότητα τους να στρατολογούν παιδιά και να τα μετατρέπουν σε «φονικές μηχανές» κατά του καθεστώτος Assad, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και δηλητηριάζοντας δια παντός αθώες παιδικές ψυχές.

“Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι στρατιώτες,” διαμηνύει ο αποστάτης Abdel Razzaq, ο οποίος εκπαιδεύει τα παιδιά-στρατιώτες να «μην φοβούνται τον πόλεμο και να μην διστάζουν όταν έρθει η στιγμή να σκοτώσουν».

Η «ακαδημία εκπαίδευσης» του Razzaq στεγάζεται σε πρώην σχολείο στην πόλη του Χαλεπίου. O Razzaq ισχυρίζεται ότι τα παιδιά δεν εξαναγκάζονται να εισχωρήσουν στην ακαδημία, αντιθέτως επιμένει ότι πάρα πολλά παιδιά εκφράζουν συνεχώς την επιθυμία να εκπαιδευτούν και να μάθουν να πολεμούν.
alt
Με μία σύντομη έρευνα που πραγματοποιήσαμε εδώ στο pentapostagma.gr μπορούμε όμως να σας παρουσιάσουμε μία πληρέστερη εικόνα: Ο Razzaq διδιάσκει στους «μαθητές» του πως να χειρίζονται Kalashnikov, πώς να αφοπλίζουν έναν εχθρό και να τον σκοτώνουν είτε με μαχαίρι είτε με τα ίδια τους τα χέρια!!

Η UNICEF φαίνεται να κρατά μία ύποπτα «διπλωματική» στάση: αξιωματούχοι του οργανισμού αναφέρουν ότι δεν “υφίσταται ενεργή στρατολόγηση παιδιών’’ με τους γονείς να ωθούν τα «έφηβα» παιδιά να εμπλακούν στον εμφύλιο.

Το διεθνές δίκαιο απαγορεύει ξεκάθαρα την χρησιμοποίηση ατόμων κάτω των 18 ετών στη μάχη ή σε επιχειρήσεις στρατιωτικής ενίσχυσης, μεταφοράς όπλων ή παροχής προμηθειών στους ενόπλους.

Παρότι ο αρμόδιος για θέματα παιδικής προστασίας και δικαιωμάτων του παιδιών Beuze δεν αναφέρει την πλήρη αλήθεια εντούτοις τονίζει ότι: «οι διοικητές έχουν την υποχρέωση να διώχνουν τα παιδιά καθώς η χρησιμοποίηση των παιδιών ως μαχητές ή υποστηρικτές αυτών συνιστά κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών»