Ο Πρόεδρος της Συρίας Άσσαντ στην (συροϊακωβιτική) Μονή Τιμίου Σταυρού στην Σεντνάγια (φωτορεπορτάζ)

Loading...


Όπως μεταδίδει ο επίσημος ιστότοπος του «Πατριαρχείου» των Συροϊακωβιτών (http://syriacpatriarchate.org), μιας προχαλκηδόνιας αρχαίας χριστιανικής κοινότητας στη Συρία, πριν λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Μπασάρ Άσσαντ, επισκέφθηκε τον χώρο όπου στεγάζεται προσωρινά η Μονή του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Σεντνάγια.

Τον Πρόεδρο συνόδευαν η σύζυγός του Άσμα Άσσαντ και τα παιδιά του.

Τον κ. Άσσαντ υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μονής ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης Ιγνάτιος Εφραίμ Β΄, παρουσία του βοηθού Μητροπολίτη της Δαμασκού Τιμοθέου Μάτα Αλ-Κούρι και των μοναχών του μοναστηριού.

Τα παιδιά του ορφανοτροφείου “Μικρό Σπίτι των Αγγέλων”, που επίσης στεγάζεται στον ίδιο χώρο, με μεγάλη χαρά καλωσόρισαν τον Πρόεδρο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Πρόεδρος παρέθεσε στα παιδιά του ορφανοτροφείου, στους μοναχούς και στις μοναχές μεσημβρινό γεύμα στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πατριάρχης των Συροϊακωβιτών ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τα έργα που επιτελεί το Συροϊακωβιτικό Πατριαρχείο στην περιοχή.

Διαβάστε εδώ:  Η πανήγυρη της θαυματουργής Παναγίας της Σεντνάγια στην Συρία (ΦΩΤΟ)

Ο Πρόεδρος φωτογραφήθηκε με τους μοναχούς και τα παιδιά του Ορφανοτροφείου.

Η κοινότητα των Συροϊακωβιτών είναι από τις θρησκευτικές μειονότητες που αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα από τους τζιχαντιστές, καθώς τα μέλη της ζούσαν σε περιοχές της Συρίας όπου κυρίως είχαν επικρατήσει οι τρομοκράτες, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να γίνουν στόχος σφαγών, αιχμαλωσιών και άλλων διώξεων.

Στις περιοχές της Συρίας που έμειναν άθικτες από τους τζιχαντιστές κατοικούσαν κυρίως Ορθόδοξοι χριστιανοί, καθώς αυτοί είναι διασκορπισμένοι κυρίως στα παράλια της Συρίας, στις πλέον εύφορες περιοχές, όπου οι μουσουλμάνοι είναι κυρίως Αλεβήδες, που δεν έχουν καμία σχέση με το τζιχαντιστικό Ισλάμ.

Αντίθετα οι Συροϊακωβίτες κατοικούσαν περισσότερο στις πιο απομονωμένες ανατολικές επαρχίες της Συρίας, όπoυ επικράτησε το Ισλαμικό Κράτος και οι Πιο φανατικοί μουσουλμάνοι.