Ο πρόεδρος Πούτιν ως αντίδωρο έλαβε την εικόνα της Παναγίας του Καζάν

Loading...


Ο ευχήθηκε σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και όλους τους Ρώσους που γιορτάζουν τα .

Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα:

“Στις εορταστικές αυτές ημέρες των Χριστουγέννων εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αισθάνονται χαρά και ανάταση όπως και την αίσθηση ότι ακολουθούν παλαιές παραδόσεις αιώνων που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Οι καρδιές τους γεμίζουν με αγάπη και πίστη για το θρίαμβο του αγαθού και της δικαιοσύνης.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλες χριστιανικές ομολογίες στη Ρωσία διαδραματίζουν έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό ρόλο στην ενίσχυση των ηθικών και πνευματικών θεμελίων της ρωσικής κοινωνίας, στη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του έθνους μας και στην διαπαιδαγώγηση των νέων. Πρόκειται για μία μεγάλης κλίμακας γόνιμη προσπάθεια με ιδιαίτερη σημασία που αξίζει την πιο βαθιά αναγνώριση.

Εύχομαι ευημερία και υγεία σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και όλους τους Ρώσους πολίτες που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα”.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας παρέστη στην Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης στην Αγία Πετρούπολη (πρόκειται διά τον ναόν που ως βρέφος είχε βαπτιστεί), την οποία τέλεσε ο προϊστάμενος π. Νικολάι Μπριντίν.

Διαβάστε εδώ:  Ο Πούτιν στον Πατριάρχη Αντιοχείας

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στους πιστούς: “Σας εύχομαι χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος! Να έχετε ευτυχία και υγεία! Ευτυχισμένη εορτή, να ’στε καλά.”

Ο Πρόεδρος συνομίλησε επίσης με τον προιστάμενο του καθεδρικού ναού, στον οποίο δώρισε την εικόνα της Θεοτόκου του Τιχβίν. Ως αντίδωρο, ο Πρόεδρος έλαβε την Εικόνα της Παναγίας του Καζάν.

Τα αποθησαυριζόμενα κειμήλια του καθεδρικού ναού είναι η Εικόνα του Σωτήρος “Η Αχειροποίητος” και η Εικόνα της Θεοτόκου “Θλιβομένων η Χαρά”».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr