»Ντροπιάζεις τους Τσετσένους, παραδώσου!»

Loading...


Ο θείος των δύο βομβιστών Ρασλάν Τραρνί, ο οποίος εμφανίστκε ταραγμένος και συγκλονισμένος μιλώντας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακάλεσε τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να παραδοθεί και να ζητήσει συγχώρεση από τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ντροπιάζει τους Τσετσένους. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα παιδιά του αδελφού μου είναι υπαίτιοι του μακελειού. Οι πράξεις τους ντροπιάζουν τους Τσετσένους». 

Ο Τραρνί συμπλήρωσε πως μαζί με την οικογένειά του παρακολούθησαν στην τηλεόραση τα αιματηρά γεγονότα στον Μαραθώνιο και ήταν όλοι συντετριμμένοι. «Αναρωτηθήκαμε ποιος να είναι αυτός που ήθελε να προκαλέσει τόσο κακό σε αθώους ανθρώπους, είναι τρελό, απίστευτο», είπε και επανέλαβε στην τηλεοπτική κάμερα «δε μπορώ να το πιστέψω, δε μπορώ να το πιστέψω»

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov, την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στα αμερικάνικά μέσα σχετικά με τους δύο βομβιστές σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Είναι μάταιες οι προσπάθειες ορισμένων να συνδέσουν την Τσετσενία με τις πράξεις των αδελφών  Τσαρνάεφ εφόσον αποδειχτεί ότι εκείνοι είναι οι δράστες.  Μεγάλωσαν στην Αμερική και εκεί διαμόρφωσαν τα πιστεύω τους. Είναι απαραίτητο να αναζητήσει κανείς τις ρίζες του κακού στην Αμερική (…).»tilegrafima.gr