Μάριο Μόντι: Κυρίαρχο ρόλο η Ρωσία

Loading...


Ως Πρόεδρος στην Ομάδα των G8 η Ρωσία θα παίζει κυρίαρχο ρόλο στον προορισμό των κατευθύνσεων της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Αυτό επεσήμανε σε αποκλειστική συνέντευξη του στο πρακτορείο ITAR-TASS ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, δια βίου βουλευτής Μάριο Μόντι.

«Στις σημερινές συνθήκες», επισήμανε, «η Προεδρία στην Ομάδα των G8 που άρχισε την 1η Ιανουαρίου φέτος, θα επιτρέψει στη Ρωσία να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην λήψη αποφάσεων και στον καθορισμό των κατευθύνσεων των παγκόσμιας ανάπτυξης «, είπε ο Μόντι.

Είναι πεπεισμένος ότι η πρόσφατη κρίση την οποία έζησε η Δύση, επέδειξε την ανάγκη συντονισμού διαχείρισης σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η Ρωσία είναι το σημαντικότερο μέρος του οργανισμού BRIKS. Άλλο ένα σημαντικό χαρτί της Ρωσίας είναι το σύστημα της παραγωγής της, και, κατά κύριο λόγο, στον τομέα της εξόρυξης «, επισήμανε ο καθηγητής της οικονομίας. Ονόμασε τη Ρωσία ως σημαντικότατο συνεργάτη της ΕΕ και κυρίως χάρη στην γεωπολιτική της θέση.

Οι εμπειρογνώμονες για την Προεδρία της Ρωσίας στη G8

Η Προεδρία της Ρωσίας στη G8 θα επιτρέψει να στερεωθούν οι τάσεις για την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία και του προβλήματος του Ιράν. Έτσι θεωρεί ο πρόεδρος της Επιτροπής της κρατικής Ντούμας σε θέματα εξωτερικών σχέσεων Αλεξέι Πουσκόφ. «Η Ρωσία ανέλαβε την Προεδρία στην Ομάδα των G8 σε πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν σημειώθηκαν, αλλά δεν υλοποιήθηκαν ακόμα τα αρχικά βήματα για τη Συρία και το Ιράν. Η G8 έχει πολύ μεγάλη ευθύνη να μην ασθενήσουν, αλλά να ενισχυθούν οι θετικές τάσεις οι οποίες σχηματίστηκαν στην παγκόσμια πολιτική στο τέλος του 2013 «, δήλωσε ο Πουσκόφ στο πρακτορείο ITAR-TASS.

Η Ρωσία αναλαμβάνει από την αρχή του 2014 την προεδρία στην G8 τη στιγμή της μεγαλύτερης ενίσχυσης της εικόνας της στο διεθνή στίβο. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Πρόεδρος της ιταλικής Ανώτατης Σχολής της Γεωπολιτικής και Εφαρμοστέων Επιστημών Τιβέριο Γκρατσιάνε. Υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία χάρη στη διπλωματία της κέρδισε μια σειρά από σημαντικές νίκες στο παγκόσμιο στίβο, ο εμπειρογνώμονας δήλωσε: «Πρώτα από όλα είναι η βοήθεια στην επίλυση του «συριακού προβλήματος «.