«Μαμά, γιατί δεν ξημέρωσε ακόμα;»

Loading...


Ο 6χρονος Kινέζος που πιθανόν να τον απήγαγε σπείρα εμπόρων ανθρώπινων οργάνων και του αφαίρεσε τα μάτια ρωτά τους γονείς του «Γιατί όλα είναι σκοτεινά και γιατί δεν έχει ξημερώσει ακόμη ο ήλιος», γράφουν σήμερα οι κινεζικές εφημερίδες.

Το παιδί βρέθηκε το Σάββατο από τους γονείς του, λίγη ώρα αφότου εξαφανίστηκε, ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι της οικογένειάς του, σε μια αγροτική περιοχή της επαρχίας Σανσί, στη βόρεια Κίνα.

Το πρόσωπό του ήταν βουτηγμένο στα αίματα και οι απαγωγείς του, αφού τον νάρκωσαν, του έβγαλαν τα μάτια.

Ο μικρός νοσηλεύεται σε μια οφθαλμολογική κλινική και μέχρι τώρα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πλέον τυφλός.

«Ρωτάει γιατί είναι τόσο σκοτεινά και γιατί δεν ξημέρωσε ακόμα» είπε ένας θείος του, μιλώντας στην Εφημερίδα της Νεολαίας (Πεκίνο).

«Το μόνο που μπορούμε να του πούμε, είναι ότι έχει τραυματιστεί στα μάτια, ότι πρέπει να παραμείνει με τους επιδέσμους στα μάτια και ότι όλα θα πάνε καλύτερα, όταν βγάλουμε τους επιδέσμους. Είναι πολύ δύσκολο να του εξηγήσουμε (την αλήθεια), σου ραγίζει την καρδιά» πρόσθεσε.

Οι δράστες έβγαλαν τα μάτια του παιδιού για πουλήσουν τους κερατοειδείς σε άτομα που κάνουν παράνομες μεταμοσχεύσεις.

Ωστόσο, τα μάτια του παιδιού βρέθηκαν και, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είχαν αφαιρεθεί από αυτά οι κερατοειδείς χιτώνες, γεγονός που αποκλείει κάθε πιθανότητα να σχετίζεται η απαγωγή του μικρού με εμπόριο οργάνων.