Μακρόν: «Στέλνω και φρεγάτες στην Κύπρο»

Loading...


Πρόταση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, να υιοθετηθεί σκληρότερο κείμενο κατά της , κατέθεσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής.

Οι δύο ηγέτες ζήτησαν να παρέμβουν και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το Συμβούλιο έπρεπε να υιοθετήσει σκληρότερο λεκτικό στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα.

Τότε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε επιφυλάξεις για τη φράση «στοχευμένα μέτρα».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και εξέφρασε την ενόχλησή της γιατί δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα η πρόταση.

Το λόγο πήρε ακολούθως ο και απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε «Εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».

«Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;», απάντησε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας.tilegrafima.gr