Μααλούλα: Ισλαμιστές υποχρέωσαν χριστιανό να αλλαξοπιστήσει υπό την κάνη του όπλου

Loading...


Η Μααλούλα, σπίτι 5.000 ανθρώπων, είναι μία από τις πλέον ιστορικές χριστιανικές πόλεις στη Συρία. Έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών της οργάνωσης αλ-Νούσρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Φραστικές απειλές κατά Χριστιανών εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα κατέλαβαν την επί το πλείστον χριστιανική πόλη Μααλούλα στη νότια Συρία, υποχρεώνοντας τουλάχιστον έναν κάτοικο να αλλαξοπιστήσει στο Ισλάμ υπό την απειλή των όπλων, όπως δήλωσαν κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει την ιστορική πόλη.

«Κατέφθασαν στην πόλη την αυγή […] και φώναξαν ‘Είμαστε από το Μέτωπο Αλ-Νούσρα και ήλθαμε να κάνουμε μίζερες τις ζωές των Σταυροφόρων’», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία κάτοικος της Μααλούλα η οποία έχει καταφύγει στη Δαμασκό.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Μααλούλα εγκατέλειψαν τις εστίες τους έπειτα από την πρώτη έφοδο των αντικαθεστωτικών ανταρτών, στις 4 Σεπτεμβρίου, η οποία διέλυσε ένα σημείο ελέγχου του τακτικού στρατού στην είσοδο της πόλης. Ορισμένοι βρήκαν καταφύγιο σε γειτονικούς οικισμούς αλλά οι περισσότεροι κατέφυγαν στην πρωτεύουσα Δαμασκό, περίπου 55 χιλιόμετρα στο νότο.

Η Μααλούλα, σπίτι 5.000 ανθρώπων, είναι μία από τις πλέον ιστορικές χριστιανικές πόλεις στη Συρία. Πολλοί από τους κατοίκους της μιλούν αραμαϊκά, τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός.

Παράλληλα, η Μααλούλα είναι μίας στρατηγικής σημασίας πόλη που μπορεί να ενισχύσει τον κλοιό των ανταρτών γύρο από τη Δαμασκό, επιτρέποντάς τους επιπλέον να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του κρίσιμου οδικού άξονα που συνδέει την συριακή πρωτεύουσα με την Χομς.