Λουτρό αίματος σε θρησκευτική πομπή στο Πακιστάν

Loading...


Μακελειό  στη διάρκεια της σιιτικής θρησκευτικής πομπής στο Πακιστάν. Επτά νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες είναι  ο απολογισμός των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα  στην πόλη Ντέρα Ισμαΐλ Χανστη κατά τη διάρκεια σιιτικής θρησκευτικής πομπής.

Το δραματικότερο είναι πως μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους είναι και τέσσερα μικρά παιδιά.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ντέρα Ισμαΐλ Χαν,  η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και στην  οποία σημειώθηκε η τρομοκρατική  επίθεση, δήλωσε ότι πρόκειται για  βόμβα 8-10 κιλών, η οποία πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο τηλεόρασης γιατί τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή με αποτέλεσμα ένα αγόρι το οποίο περνούσε στο δρόμο να εκτιναχθεί κυριολεκτικά στη στέγη κοντινού κτιρίου βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Οι επιθέσεις σε θρησκευτικές εκδηλώσεις έχουν δυστυχώς γίνει συνήθεια στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Προ ημερών οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επιθέση στη διάρκεια σιιτικής τελετής στο Ραβαλπίντι, ενώ παρόμοια επίθεση σε ανάλογη θρησκευτική τελετή είχαμε και στο Καράτσι όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Επίσης, πριν τρεις μέρες είχαμε μια ακόμη αιματηρή βομβιστική επίθεση στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν. Εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν προσδεδεμένος σε μοτοσυκλέτα, εξερράγη κοντά σε όχημα του πακιστανικού στρατού σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες και δύο πολίτες.