Κοινή στρατιωτική δύναμη δημιουργούν Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν!

Loading...


Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινή στρατιωτική δύναμη αποτελούμενη από διάφορες μονάδες, όπως ανέφερε Αζέρος βουλευτής της επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αζέρβν στην εφημερίδα της χώρας του «Trend».

Την είδηση μεταδίδουν και δυτικά ΜΜΕ. Η δήλωση έγινε με την ευκαιρία της διεξαγωγής εκτεταμένων στρατιωτικών ασκήσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν και πλέον δημιουργούνται πολλά και εύλογα ερωτήματα για το πως και υπέρ ποίων θα διαχειρίζεται το ελληνικό δίκτυο φυσικού αερίου η αζερική εταιρεία SOCAR.

Διότο πέρα από την στενή συμμαχία και την δορυφοροποίηση του Μπακού από την Άγκυρα, τώρα πλέον θα υπάρχει και κοινή στρατιωτική δύναμη.

Πώς είνα δυνατόν να έχει παραδώσει σε μια τέτοια χώρα η ελληνική κυβέρνηση την διαχείριση του δικτύου φυσικού αερίου της Ελλάδας; Δεν υπάρχει ίχνος εθνικής ευαισθησίας και στρατηγικής αντίληψης;

Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι θα δημιουργηθούν κοινά συντάγματα ειδικών δυνάμεων και κοινές τεθωρακισμένες μονάδες, ενώ η τουρκική Αεροπορία θα εντάξει στα επιχειρησιακά της σχέδια και την προστασία αυτών των δυνάμεων.

Οπωσδήποτε υπάρχουν και άλλοι που θίγονται από αυτή την κίνηση: τόσο η Ρωσία και η Αρμενία, όσο και το Ιράν, σίγουρα δεν βλέπουν με καλό μάτι της εξέλιξη…