Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Τουλάχιστον 97 νεκροί εξαιτίας διαθρησκευτικών επεισοδίων

Loading...


Τουλάχιστον 97 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν από τις 5 Δεκεμβρίου σε διαθρησκευτικές συγκρούσεις στη Μποζούμ στη βορειοδυτική Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως έγινε γνωστό από τον Ερυθρό Σταυρό της χώρας.

«Στη Μποζούμ, στα βορειοδυτικά, ο κεντροαφρικανικός Ερυθρός Σταυρός έχει καταμετρήσει από τις 5 Δεκεμβρίου 97 νεκρούς, 107 τραυματίες και 14.000 εκτοπισμένους», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης, ο πάστορας Αντουάν Μπαομπογκό, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται κυρίως για «πολίτες».

«Τουλάχιστον 912 σπίτια έχουν πυρποληθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώθηκαν «συγκρούσεις μεταξύ των αντι-μπαλακά (χριστιανικών πολιτοφυλακών) και των Σελεκά (των πρώην ανταρτών που στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι) και όπως πάντα οι πολίτες ήταν τα θύματα», εξήγησε ο Μπαομπογκό.
Εξάλλου ο Ερυθρός Σταυρός έχει «περισυλλέξει από την Παρασκευή στο Μπανγκουί 25 πτώματα και μετέφερε σε νοσοκομεία 26 τραυματίες». Εξάλλου καταγράφηκαν 5 νεκροί και 100 πυρπολημένα σπίτια στη Μπάτα, όπου οι σκηνές χαράς μετά την παραίτηση του Τζοτοντιά έδωσαν τη θέση τους σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr