Ισραήλ: «Αποτρέψαμε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Ιερουσαλήμ»

Loading...


Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε τρομοκρατικό σχέδιο δύο Ισραηλινών Αράβων, οι οποίοι εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος, σε ιερή τοποθεσία της Ιερουσαλήμ.

Η υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ περιέγραψε τους υπόπτους, ηλικίας 26 και 16 ετών, ως κατοίκους της ίδιας ισραηλινοαραβικής πόλης με τους τρεις ενόπλους οι οποίοι στις 14 Ιουλίου σκότωσαν δύο αστυνομικούς φρουρούς ασφαλείας στην πύλη του τεμένους Αλ Άκσα και στη συνέχεια έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες αστυνομικών.

Το Ισραήλ απάντησε σε εκείνη την επίθεση με την προσωρινή τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλων έξω από τον χώρο, προκαλώντας την οργή των Παλαιστινίων, οι οποίοι το θεώρησαν παραβίαση των επί δεκαετιών συμφωνιών για πρόσβαση στην περιοχή.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της αντιπαράθεσης που ακολούθησε με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε θανάσιμα τρεις Ισραηλινούς εποίκους.

Διαβάστε εδώ:  Οι τζιχαντιστές χτύπησαν με ρουκέτες την Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας στην Χάμα (φωτο)

Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν αυτό τον μήνα, «υποστηρίζουν τη φονική ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και η τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο να πραγματοποιηθεί εκφράζοντας αυτή την ιδεολογία», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Σιν Μπετ.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ύποπτοι έφεραν δύο όπλα. «Σχεδίαζαν μια ένοπλη επίθεση στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, παρόμοια με εκείνη που σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου».