Ισλαμιστής πυροβόλησε και σκότωσε κόπτη χριστιανό ιερέα στο Βόρειο Σινά (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Loading...


Aταυτοποίητος ένοπλος που θεωρείται ότι είναι μέλος ουαχαμπίτικης σαλαφιστικής σουνίτικης οργάνωσης Ansar Bait Al-Maqdis, έχει δηλώσει υποταγή στην ISIS και μετονομάστηκε σε επαρχία wilayat Σινά πυροβόλησε και στην ένα στην πόλη Al-Arish,στο Β Σινά το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωετρικών της Αιγύπτου ο ιερεάς ήταν ο εφημέριος της εκκλησίας Mar Guirguis Αγιος Γεώργιος στην Al-Arish και πρόκειται για τον π. Rafael Moussa 46 ετών, που σκοτώθηκε στη βιομηχανική ζώνη της El-Arish όπου είχε παέι το αυτοκίνητο του να το ελέγξει ένας μηχανικός.

Ο θάνατος του ιερέα συμπίπτει με την 3η επέτειο της 30ης Ιούνη που είναι η επέτειος των διαμαρτυριών που ανέτρεψαν τον Mohammed Morsi, ανέφερε σε ανακοινωθέν της η Κοπτική Εκκλησία που τον ιερέα τον χαρακτηρίζει μάρτυρα.

Αργότερα την Πέμπτη ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στην πόλη El-Arish ότανα σημειώθηκε έκρηξη βόμβας μεταφέρει η Al-Ahram.4 άλλοι συνάδελφοί τοιυ τραυματίστηκαν.Το Β Σινά γνωρίζει ένα κύμμαβίας και τρομοκρατάις μετά την αντροπή Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Εκτιμάται ότι 2100 άτομα σκοτώθηκαν στο Β Σινά μόνο το 2015 εκ των οποίων τα 1800 περιγράφονται από τις αρχές ως τρομνοκράτες,150 είναι πολίτες και 40 αστυνομικοί ενώ 140 είναι στρατιωτικό προσωπικό. Tο 2016 παρατηρήθηκε αύξηση των επιθέσεων και αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων με πάνω από 300 τρομοκράτες νεκρούς από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με το .i24news.tv την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η

 

 

 tilegrafima.gr