Η πρώτη εμφάνιση του Πάπα μετά την παραίτηση

Loading...


Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, αποχαιρετώντας με τον τρόπο τους τον Πάπα Βενέδικτο, ο οποίος υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή του από την Αγία Έδρα, σοκάροντας την Καθολική Εκκλησία. Βέβαιος ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα στηριχθεί από τον Θεό και τους πιστούς, παρά τις δυσκολίες, εμφανίστηκε ο πάπας Βενέδικτος, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του Πάπα μετά την υποβολή παραίτησης. Με ισχυρό χειροκρότημα υποδέχτηκαν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι πιστοί τον Βενέδικτο ΙΣτ’ στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής του να παραιτηθεί. Ο Πάπας επανέβαλε ότι πήρε την απόφαση με πλήρη συνείδηση της βαρύτητάς της και ζήτησε τις προσευχές των πιστών για εκείνον και την Εκκλησία.
«Φεύγω για το καλό της Εκκλησίας» εξήγησε ο Βενέδικτος, ευχαριστώντας τους πάντες για την αγάπη και την προσευχή τους κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας που διακόπηκε αρκετές φορές από τα χειροκροτήματα των πιστών.