Η Ιερά Μητρόπολη Τριπόλεως Λιβύης γιόρτασε την επέτειο του «ΟΧΙ» (Φωτογραφίες)

Loading...


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με μεγάλη Εθνική Υπερηφάνεια εόρτασε η Ελληνική Παροικία της Τριπόλεως στην Λιβύη την μεγάλη εορτή της επετείου του «ΟΧΙ» απέναντι στην Φασιστική Ιταλία και αργότερα στην Ναζιστική Γερμανία του 1940.

Με την παρουσία όλων των Διπλωματικών Αρχών του Γένους μας, τον Επιτετραμμένο της Ελλάδος μας εις την χώρα της Λιβύης κ. Ιωάννη Μιτζάλη, τον Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αρίστο Ασιώτη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημήτριο Αναστασίου μετά σύσσωμου του Κοινοτικού Συμβουλίου ,ετελέσθει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά της  Ιεράς Δοξολογίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε από του άμβωνος ο Επιτετραμμένος της Ελλάδος μας και άξιος Έλλην κ. Ιωάννης Μιτζάλης.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση από τους καλλιφώνους Ιεροψάλτας του Καθεδρικού Ιερού Ναού μας κ. Απόστολο Καλκαντέρα και κ. Αντώνιον και από όλους τους εκκλησιαζομένους μέσα σε κλίμα συγκινήσεως, διά τας ψυχάς των πεσόντων αδελφών μας Υπέρ της Πίστεώς μας αλλά και της Πατρίδος μας, τόσο εις την Ελλάδα όσο και εις την Λιβύη.

Εφέτος λόγω των προσφάτων θλιβερών γεγονότων εις το Ελληνικό Κοιμητήριο δεν έγινε η καθιερωμένη κατάθεση των στεφάνων.

Ο Αρχίμ. Ιωακείμ Βασιλάκος ευχήθηκε εις τους παρευρισκομένους ενώ μεταβίβασε την αγάπη, τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κκ. Θεοφυλάκτου.


 Ετικέτες