Η εφημερίδα του Βατικανού στηρίζει τον Μόντι

Loading...


«Η προσωπικότητα του Μάριο Μόντι βρίσκεται σε αρμονία με το αίτημα για μια πολιτική που να χαρακτηρίζεται από υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο θέλει να κινηθεί ο σημερινός (σ.σ. υπηρεσιακός) πρωθυπουργός και με αυτές τις αξίες απευθύνεται στα κόμματα, πέρα και από το περιεχόμενο του μανιφέστου του»: αυτό είναι το σχόλιο της εφημερίδας του Βατικανού Οsservatore Romano για την ενεργή ανάμιξη στην πολιτική του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Η τοποθέτηση αυτή -εκτιμούν αναλυτές- επισημοποιεί την υποστήριξη της Αγίας Έδρας στην νέα πολιτική προσπάθεια του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, ο οποίος πλέον αποτελεί ενιαίο σημείο αναφοράς του κεντρώου-καθολικού χώρου. «Ο Μόντι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ιταλό πρόεδρο (Τζόρτζιο) Ναπολιτάνο, ο οποίος έχει μεγάλο κύρος και πριν από ένα χρόνο εντόπισε στο πρόσωπο του νυν πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που θα μπορούσε να βγάλει την χώρα από την χρηματοοικονομική θύελλα», προσθέτει η Οsservatore Romano.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις περασμένες ημέρες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανεβάζοντας για μια ακόμη φορά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, είχε τονίσει, ενοχλημένος, ότι «η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν θα έπρεπε να ξεχνά όσα έκαναν οι κυβερνήσεις του για να την στηρίξουν». Μια παρέμβαση η οποία κατακρίθηκε άμεσα από την εφημερίδα των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας Αvvenire.tilegrafima.gr