»Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί ακόμη κι αν με δολοφονήσουν»

Loading...


Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, το «βαθύ λαρύγγι» της CIA που διέρρευσε τις απόρρητες πληροφορίες για τις μυστικές παρακολουθήσεις, μίλησε σήμερα σε ζωντανό ιντερνετικό διάλογο μέσω της ιστοσελίδας της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

Όπως είπε ο 29χρονος πρώην μυστικός πράκτορας της CIA, η απειλή της φυλάκισης ή του θανάτου μου, δεν θα σταθεί εμπόδιο στην αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ έκανε λόγο για μια στοχευμένη επίθεση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών να τον «ζωγραφίσει» ως προδότη, «όπως ακριβώς έκαναν και με άλλους πληροφοριοδότες».

Σύμφωνα με τον Σνόουντεν, αυτό κατέστρεψε την πιθανότητα μιας «δίκαιης δίκης στην πατρίδα» και, όπως τόνισε, σε αυτό το πλαίσιο, η απόφασή του να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, δεν στηρίζεται σε καμία επιθυμία να διαφύγει από τη Δικαιοσύνη, δεδομένου μάλιστα ότι ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να «κάνει περισσότερα καλά έξω από τη φυλακή».

Μάλιστα, ο Σνόουντεν επανέλαβε ότι στην πραγματικότητα, δεν έθεσε καμιά απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Δεν αποκάλυψα επιχειρήσεις των ΗΠΑ εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων. Επεσήμανα απλά τις μη στρατιωτικές υποδομές που η NSA έχει χακάρει, όπως πανεπιστήμια, νοσοκομεία και ιδιωτικές επιχειρήσεις, γιατί κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αυτές οι «γυμνές», επιθετικές εγκληματικές πράξεις είναι λάθος, όποιος και αν είναι ο στόχος».