Γερμανία προς Τουρκία: «Στα όριά της η υπομονή…»

Loading...


«Απαράδεκτες» θεωρεί τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, ο οποίος κατηγόρησε προσωπικά την Άνγκελα Μέρκελ για «μεθόδους των Ναζί» μετά την απαγόρευση εκδηλώσεων στη που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν υπέρ του Ερντογάν ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα μία από τους εκπροσώπους της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η θέση μας παραμένει απαράλλακτη, οι συγκρίσεις με τον ναζισμό είναι απαράδεκτες, όποια κι αν είναι η μορφή τους», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Η εκπρόσωπος προσέθεσε πως έγκειται στην να χαμηλώσει τους τόνους και να αποφύγει τη ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε εδώ:  Τουρκία: Για θρησκευτικό πόλεμο μιλά τώρα ο Ερντογάν

Σε ομιλία του χθες στην Κωνσταντινούπολη, ο δήλωσε: «Μέρκελ, τώρα εφαρμόζεις μεθόδους των Ναζί. Εναντίον των αδελφών μου που ζουν στη Γερμανία και εναντίον των υπουργών και των βουλευτών μου που κάνουν εκεί επισκέψεις. Αρμόζει αυτό στη δεοντολογία της πολιτικής ζωής; Αποστολή σου δεν είναι να υποστηρίζεις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά να τις εκδίδεις».