Ερντογάν: Η εκκλησία στην Ταξίμ θα είναι σε πιο περίοπτη θέση

Loading...


Στην άλλη πλευρά θα είναι το τέμενος που θα κατασκευαστεί, ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του, την Κυριακή, στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι το τέμενος που προτίθενται να κατασκευάσουν στην πλατεία του Ταξίμ θα ανοικοδομηθεί στην περιοχή πίσω από το παλιό κέντρο διασκέδασης Μαξίμ και η εκκλησία που υπάρχει στην ίδια περιοχή θα είναι πλέον σε εμφανές σημείο, μέσω της κρατικοποίησης.

«Θα πρέπει η εκκλησία να βρίσκεται σε πιο περίοπτη θέση. Στην άλλη πλευρά θα είναι το τέμενος και αυτό θα αποτελέσει μία ξεκάθαρη εικόνα της δικής μας αντίληψης πολιτισμού. Το τέμενος θα κατασκευαστεί στην έκταση πίσω από το Μαξίμ.

Όμως, από την άλλη πλευρά, αυτό είναι κάτι που δηλώνω τώρα για πρώτη φορά και το συζητήσαμε με τους συναδέλφους, μιλώντας και με το ευαγές ίδρυμα της γνωστής εκκλησίας, λέμε να καταργήσουμε όλα τα καταστήματα που υπάρχουν μπροστά από το ευαγές ίδρυμα της εκκλησίας έτσι ώστε να φαίνεται η εκκλησία,» πρόσθεσε.

Για το θέμα αυτό, βέβαια, «θα συμφωνήσουμε με το ευαγές ίδρυμα και καταβάλλοντας το αντίτιμο για την κρατικοποίηση, όποιο είναι αυτό», κατέληξε.Ετικέτες