Επίθεση φρίκης ισλαμιστών σε λεωφορείο γεμάτο με αμάχους στην Συρία (video)

Loading...


Μια μεγάλη επιτυχία προσπαθούν να καταγράψουν απεγνωσμένα οι ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία και αυτή θεωρούν να την πετύχουν στο Χαλέπι υπολογίζοντας στην βοήθεια της Σουδικής Αραβίας και του Κατάρ.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή της συριακής αντιπολίτευσης είπε ότι «Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε ότι το Χαλέπι, η πόλη και η επαρχία, πρέπει να περάσει στα χέρια των ανταρτών. Όπλα και πυρομαχιά, όπως αντιαρματικές ρουκέτες, καταφθάνουν καθημερινά για την επικείμενη μάχη».

Την Δευτέρα, οι αντάρτες σημείωσαν μια πρώτη επιτυχία, καταλαμβάνοντας το Χαν Αλ Άσαλ, προπύργιο των δυνάμεων του καθεστώτος στα δυτικά του Χαλεπίου.

«Το επόμενο βήμα είναι η κατάληψη της Ακαδημίας Άσαντ, του στρατιωτικού μηχανικού, η οποία βρίσκεται μεταξύ του Χαλεπίου και του Χαν Αλ Άσαλ», υποστήριξε η πηγή της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, από το Κατάρ, ο εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης Νιζάρ Αλ Χαράκι δήλωσε ότι ο νέος εμίρης της χώρας θα συνεχίσει να στηρίζει τους αντάρτες.

Ο ίδιος ο σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι, μετά την ανάρρησή του στο θρόνο, δεν έχει κάνει καμία επίσημη, λεπτομερή δήλωση για την εξωτερική πολιτική την οποία σκοπεύει να ακολουθήσει το εμιράτο.

Υπό τη διακυβέρνηση του προκατόχου του, σεΐχη Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, το Κατάρ ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των ανταρτών, στους οποίους παρείχε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

Όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι φρικαλεότητες από την πλευρά των ισλαμιστών.:

Φρικιαστικό βίντεο στο οποίο ισλαμιστές αντάρτες επιτίθενται σε λεωφορείο γεμάτο με πολίτες, και γυναικόπαιδα του Χαλεπίου, ενώ ζητωκραυγάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος».

Οι θηριωδίες των ισλαμιστών ανταρτών ξεπερνούν κάθε όριο μέχρι την επόμενη φορά.Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μείγμα 29 εθνοτήτων (ο ΟΗΕ το παραδέχεται αυτό) το οποίο επανδρώνει ομάδες της Αλ Κάιντα και σκοτώνει αδιακρίτως, και με 1000 διαφορετικούς τρόπους, οποιονδήποτε δεν ταιριάζει στα αρρωστημένα πρότυπά τους.

Πέντε νεκροί και 24 τραυματίες μεταξύ των οποίων και παιδιά είναι ο θλιβερός απολογισμός της επίθεσης σε πούλμαν από τη λεγόμενη « πολιτοφυλακή του Χαλεπίου » (αντιπολίτευση) . Πριν σχεδόν ένα μήνα είχε επιβάλει κατάσταση πολιορκίας στην πόλη με αποτέλεσμα το λιμό του πληθυσμού. Μετά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε ο Συριακός Αραβικός Στρατός, κατάφερε να ανοίξει δίοδο για το μαζικό ανεφοδιασμό του πληθυσμού και να αποφευχθεί μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση.

Ένοπλες ομάδες στην προσπάθεια ελέγχου της πόλης, όχι μόνο χτυπούν αδιάκριτα με ρουκέτες οικίες πολιτών αλλά και στήνουν τα γνωστά μπλόκα στις εισόδους και εξόδους της οικονομικής πρωτεύουσας.

Το μοιραίο ιδιωτικό λεωφορείο κατευθυνόταν από Χαλέπι προς Κανασέρ.Χτυπήθηκε από αλλεπάλληλες ριπές του FSΑ. Οι επιβαίνοντες, θέλησαν να βγούν από την πόλη με σκοπό τον ανεφοδιασμό τους σε τρόφιμα ή και τη μετοίκισή τους σε άλλες πιο ασφαλείς περιοχές. Πέντε πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι επτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χαλεπίου. Οι υπόλοιποι 14, διακομίσθηκαν σε δυο άλλα νοσοκομεία.

Το θράσος τΩΝ ΗΠΑ της Ευρώπης ως προς την στήριξη τέτοιων ανθρώπων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ποιός θα πιστέψει ότι η Αλ Κάιντα είναι εχθρός τους όταν συνεργάζονται μαζί της, έχουν κοινούς σκοπούς, την χρηματοδοτούν, και της δίνουν μέχρι και βαρύ οπλισμό,όπως θα δείτε και στο βίντεο.

{youtube}ZC5U5T7zta0{/youtube}