Ελβετικό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για ευθανασία σε χριστιανικό γηροκομείο

Loading...


Στην Ελβετία, ένα χριστιανικό γηροκομείο, το οποίο ανήκει στη χριστιανική οργάνωση «Στρατός », αναγκάζεται να παρέχει στους ασθενείς υπηρεσίες  ή διαφορετικά θα χάσει την ιδιότητα του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

 

Το γηροκομείο κινήθηκε νομικά ενάντια στους νέους κανόνες για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία της χώρας που απαιτούν φιλανθρωπικά ιδρύματα μαζί με τη φροντίδα των ασθενών ή ηλικιωμένων να προσφέρουν και υποβοηθούμενη αυτοκτονία, όταν ένας ασθενής το ζητά. Αλλά ένα ελβετικό δικαστήριο αποφάνθηκε κατά της θέσης του γηροκομείου…

Σε άλλες χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη, έχουν επίσης επιβληθεί πρόστιμα για την άρνηση να επιτρέψουν την ευθανασία 

Ο Neil Addison, διευθυντής του Νομικού Κέντρου Thomas More , δήλωσε ότι οι περιπτώσεις αυτές αντιπροσωπεύουν μια «ανησυχητική» τάση.

«Ο νόμος σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα στη Δύση φαίνεται να λέει ότι οι οργανώσεις δεν μπορούν να έχουν αντίρρηση συνείδησης, παρά μόνο τα άτομα», δήλωσε ο Addison.

«Αυτό είναι το χτύπημα εναντίον των θρησκευτικών νοσοκομείων και θρησκευτικών ιδρυμάτων, επειδή στην ουσία αναγκάζει τα ιδρύματα αυτά, εφόσον παρέχουν υπηρεσίες, να μην μπορούν να ενεργήσουν κατά έναν θρησκευτικό τρόπο», πρόσθεσε.

Ο «Στρατός της Σωτηρίας», λέει στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι πιστεύει ακράδαντα ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τη συμπόνια και την φροντίδα στον πόνο και στον θάνατο.

«Η Ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία δεν θα πρέπει,  να θεωρηθούν αποδεκτές απαντήσεις. Υπονομεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και είναι ηθικά λάθος. Ο Στρατός της Σωτηρίας πιστεύει, συνεπώς, ότι η ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα πρέπει να είναι παράνομες’, αναφέρει η δήλωση.

Παρόλα αυτά, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι τα άτομα έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν πώς και πότε θα ήθελαν να τελειώσουν τις ζωές τους, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις του γηροκομείου…