Ελληνόφωνος Πόντιος ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης!

Loading...


Αποτελεί το πρόσωπο των ημερών… Κατάφερε να αναδειχθεί νικητής της εκλογικής μάχης της μητροπολιτικής περιφέρειας της , νικώντας τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος και πρώην πρωθυπουργό της Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από μία δραματική εκλογική νύχτα.

Ο λόγος για τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος έχει έντονους δεσμούς με τον και δεν το κρύβει. Μάλιστα, γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1970, μιλάει και χορεύει ποντιακά ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με Ελληνες στα Γιαννιτσά.

Τρανή απόδειξη είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος το 2016 στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει ποντιακά σε γλέντι που είχε γίνει στα Γιαννιτσά.

Δείτε το βίντεο…

Ωστόσο η ιστορία του Ιμάμογλου δείχνει ότι έχει σχέσεις και με την Κύπρο, καθώς όπως μεταδίδει το sigmalive.com από το 1988 – 90 σπούδασε στα κατεχόμενα. Όπως σημειώνει η κυπριακή ιστοσελίδα ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, φοίτησε στην Κερύνεια και έπαιξε και ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας στην ομάδα TOL (Turk Ocagi Limassol).

Μετά από τις σπουδές του στα κατεχόμενα φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης λαμβάνοντας πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Οι σχέσεις που είχε με τα κατεχόμενα τον οδήγησαν να κάνει και το μνημείο στην Κωνσταντινούπολη για την Κύπρο, με τον Κιουτσούκ και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο όπου βανδάλισαν οι Γκρίζοι Λύκοι.

Από την Τραπεζούντα στην Κωνσταντινούπολη

Όπως προαναφέραμε, ο Εκρέμ Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα όπου και τελείωσε το λύκειο. Στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τομέας στον οποίο πήρε και μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Έγινε μέλος του CHP το 2008 και εξελέγη δήμαρχος στο Beylikdüzü, που υπάγεται στη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης το 2014. Το 2019 επελέγη να διεκδικήσει για πρώτη φορά το θώκο του επικεφαλής της μητρόπολης και τα κατάφερε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκαλώντας πανικό στο Ρ. Ερντογάν και τις τάξεις του ΑΚΡ, που ισχυρίζονται ότι υπήρξε σειρά παρατυπιών στη διαδικασία προαναγγέλλοντας ακόμα και προσφυγή εναντίον του αποτελέσματος, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, η οποία έχει σταματήσει στο 99%, με τον Ιμάμογλου να προηγείται με 48,78% έναντι 48,51% του Γιλντιρίμ.

Στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα της Τραπεζούντας, ενώ στη συνέχεια αναμείχθηκε με τη διοίκηση αρκετών αθλητικών ομίλων τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και του δήμου Beylikdüμ, ως σύμβουλος. Αντίστοιχα δραστηριοποιείται και μέσω πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στοιχεία τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να εισχωρεί στην κοινωνία και να δραστηριοποιείται ενεργά.

Είναι ένας νέος, άνθρωπος με μεγάλη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει να χειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο την επικοινωνία.

Παραδοσιακός κεμαλιστής, η σύζυγος του Ντιλέκ δεν φοράει μαντίλα, ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας και ποζάρει στο πλευρό του, με τον ίδιο να δηλώνει τον απεριόριστο θαυμασμό του στο πρόσωπο της. Φοράει συνήθως μαντήλι στο πέτο, είναι πατέρας τριών παιδιών.

Στην προεκλογική του καμπάνια εστίασε στο αδύναμο σημείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οικονομία, μιλώντας για την αύξηση κοινωνικών επιδομάτων, την ανάγκη για φθηνότερες μεταφορές, τις επενδύσεις και φιλοπεριβαλλοντικά σχέδια για τη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης, τα οποία έχουν εξαιρετικά μεγάλη απήχηση, στην μεγαλούπολη των 17 εκατομμυρίων κατοίκων.

Την ίδια στιγμή κατάφερε να συσπειρώσει τη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Ρ. Ερντογάν και στην πολιτική του και να τα μετατρέψει σε δικό του πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα το πρόσωπο των ημερών, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σε όλο τον κόσμο…

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr