Εγκυος γυναίκα κτυπήθηκε από ισλαμιστές στην Κωνσταντινούπολη

Loading...


Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

του Γιώργου Θεοχάρη

Κι ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από το πραξικόπημα στην , διάφορα τραγικά περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν τον λόγο του «κόκκινου πανιού» του Ερντογάν Φετχουλλάχ Γκιουλέν ότι ο μετατρέπει την διακυβέρνησή του σε ένα «αργό πραξικόπημα», με την διαφορά – προσθέτουμε εμείς – ότι το πραξικόπημα αυτή τη φορά είναι φανερά ισλαμιστικό.

Κάθε άνθρωπος που δεν συμμορφώνεται με τις οποιεσδήποτε επιταγές του καθεστώτος Ερντογάν και του ισλαμοσυντηριτισμού, βαπτίζεται αμέσως «προδότης», «Πραξικοπηματίας» και «Γκιουλενιστής», και κινδυνεύει κάθε στιγμή από φανατικούς, με την πλήρη ανοχή ή και ενθάρρυνση των αρχών.
Θα αναφέρουμε στη συνέχεια ένα τέτοιο περιστατικό, που συνέβη πριν λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Αυγούστου:
Μια γυναίκα, που εργάζεται ως γραμματέας στην τουρκική εφημερίδα «Evrensel», δέχθηκε από μια ομάδα ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη, που την κατηγόρησαν ότι «φορούσε προκλητικά ρούχα και υποστήριζε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

Η Hazal Ölmez, έγκυος έξι μηνών (φυσικά κάθε άλλο παρά προκλητικά ντυμένη), κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στην συνοικία Κοτζά-Μουσταφά-Πασά της Κωνσταντινούπολης, από ομάδα ισλαμιστών, που αποτελούνταν από δύο γυναίκες με μπούρκα και έναν άνδρα με μακριά γενειάδα.
«Σχόλασα από τη δουλειά μου και πήγαινα σπίτι σε έναν δρόμο, που βαδίζω κάθε μέρα. Ξαφνικά κάποιος μου τράβηξε τα μαλλιά από πίσω. Όταν γύρισα να κοιτάξω, είδα μια γυναίκα που φορούσε μπούρκα και της ζήτησα το λόγο, για τον οποίο τράβηξε τα μαλλιά μου, αλλά αυτή άρχισε να μου επιτίθεται». Αυτά είπε η Ölmez στην εφημερίδα «Evrensel», προσθέτοντας ότι η ομάδα που της επιτέθηκε την αποκαλούσε «προδότρια».
«Ζήτησαν από τους άλλους να μου επιτεθούν. Ήθελαν να με λυντσάρουν επί τόπου», πρόσθεσε.

Η ίδια διηγήθηκε ότι λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε ένας άνδρας ηλικίας 26 ή 27 ετών, απειλώντας να επιτεθεί και σε άλλους ανθρώπους που ζουν στη γειτονιά:
«Ένα-δύο λεπτά αργότερα, ένας άνδρας με μακριά γενειάδα ήρθε πάνω μου και φώναξε, “υπάρχουν τέσσερις ακόμη στη γειτονιά που τους έχουμε σταμπάρει, θα έλθει και η σειρά τους”. Στη συνέχεια, ο ίδιος κλώτσησε τον αστράγαλό μου».
«Γιατί φοράς προκλητικά ρούχα; Είσαι υποστηρικτής του πραξικοπήματος και Γκιουλενίστρια», φώναζαν οι ισλαμιστές, καλώντας τους ανθρώπους γύρω από το ξενοδοχείο να συμμετάσχουν στον ξυλοδαρμό της.

«Δεν θα ντύνεσαι με αυτό τον τρόπο πια, θα ντύνεσαι με τον τρόπο που θέλουμε εμείς και θα μας υπακούς».
Η ομάδα συνέχισε να κτυπά την άτυχη γυναίκα, αφού αυτή είχε πέσει στο έδαφος, ενώ οι περαστικοί στέκονταν από κοντά άπρακτοι, παρακολουθώντας το περιστατικό, χωρίς να προσφέρουν καμία βοήθεια!

Μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να την κατηγορούν, όταν αυτή ζήτησε βοήθεια, λέγοντας: «Ποιος ξέρει τί έκανες και σου επιτίθενται»!
Η Ölmez δήλωσε ότι την έσωσε μία ηλικιωμένη γυναίκα 60 ετών.
Το κλίμα τρόμου που έχει επικρατήσει στην ερντογανική Τουρκία μετά το πραξικόπημα, φαίνεται και από τη συνέχεια της ιστορίας.

Η δυστυχής γυναίκα πήγε στον γιατρό και του ζήτησε να της δώσει μία ιατρική έκθεση σχετικά με τις κακώσεις που υπέστη από το συμβάν, αλλά ο γιατρός αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο!
«Μπορείς να πας στην αστυνομία και να κάνεις μήνυση. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τίποτε. Ευτυχώς που δεν κατάλαβαν ότι ήσουν έγκυος, αλλιώς το μωρό σου θα μπορούσε να έχει πληγωθεί», της είπε ο γιατρός!