Αίγυπτος: 22χρονος ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε το θάνατο σε εκκλησία κοπτών

Loading...


Μία ημέρα μετά το μακελειό με τους 25 νεκρούς σε εκκλησία κοπτών χριστιανών στο Κάιρο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ- Σίσι έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του βομβιστή αυτοκτονίας.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, λοιπόν, ο άνδρας που βρίσκεται πίσω από τη φονική επίθεση είναι ο 22χρονος Μαχμούντ Σαφίκ Μοχάμεντ Μουσταφά.

«Ένας νέος άνδρας μπήκε στην εκκλησία. Το όνομά του είναι Μαχμούντ Σαφίκ Μοχάμεντ Μουσταφά. Ανατινάχθηκε μέσα στην εκκλησία. Είναι 22 ετών», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

«Εχθές όλη τη νύχτα οι ιατροδικαστές συγκέντρωναν το σώμα του Μαχμούντ Σαφίκ Μοχάμεντ Μουσταφά. Εκείνος το έκανε με ζώνη αυτοκτονίας, όχι με τσάντα ή κάτι άλλο», εξήγησε ο αλ-Σίσι.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε πως τέσσερις ύποπτοι, εκ των οποίων και μία γυναίκα συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας για συμμετοχή τους στην επίθεση.

Δύο ακόμα ύποπτοι καταζητούνται, αλλά έχουν αναγνωριστεί από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου συμπλήρωσε πως «η τρομοκρατία στοχεύει στους Κόπτες Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου. Αλλά η Αίγυπτος μπορεί να προκύψει ακόμη πιο δυνατή και ενωμένη, κάτω από τέτοιες συνθήκες».

Τόνισε, μάλιστα, πως αυτή είναι μόνο η αρχή του τέλους της τρομοκρατίας, καθώς η Αίγυπτος θα πλήξει σοβαρά τους τρομοκράτες.

Εντούτοις, δεν είναι λίγοι όσοι κατηγορούν τον πρόεδρο της Αιγύπτου, υποστηρίζοντας πως έδωσε στη δημοσιότητα ψευδή ταυτότητα καθώς ο 22χρονος Μαχμούντ Σαφίκ Μοχάμεντ Μουσταφά συνελήφθη το 2014.

 

bomber-egyp