«Δεν θεωρούμε τον Άσαντ απειλή αλλά τους ισλαμιστές» – Αηδία από τα φρικιαστικά βίντεο

Loading...


Στροφή 180 μοιρών των Ισραηλινών έναντι του Άσαντ. «Δεν θεωρούμε τον Άσαντ απειλή, αλλά τους ισλαμιστές»-Ο Άσαντ διατηρεί τον έλεγχο των οπλικών του συστημάτων και κρατά λογική στάση απέναντι στο Ισραήλ!

Αυτές είναι δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων που αποδεικνύουν,ότι το Ισραήλ και η Δύση, αναθεωρούν τη στάση τους απέναντι στους ισλαμιστές αντάρτες μετά τα διαφημισθέντα εγκλήματά τους στο διαδίκτυο, αλλά και ότι η στάση του ρώσου προέδρου Β.Πούτιν έκανε αντιληπτό, ότι ουδεμία στρατιωτική ενέργεια μπορεί να λάβει χώρα στο έδαφος της Συρίας, όσο η Ρωσία λέει «όχι».

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την «εξήγηση» Πούτιν σε Νετανιάχου, αφού το Ισραήλ με μία πρωτοφανή στροφή στις θέσεις του διαρρέει τις τελευταίες ώρες προς πάσα κατεύθυνση ότι «σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμεί ανατροπή του Άσαντ!»

«Καλύτερα ο διάβολος που γνωρίζουμε, παρά οι δαίμονες που μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι θα προκαλέσουν εάν η Συρία πέσει στα χέρια τους», δήλωσε στους Τάιμς του Λονδίνου υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ισραήλ.

«Το να αποδυναμώσουμε τον Άσαντ με τις ενέργειες μας, σημαίνει ότι ενδυναμώνουμε τους ισλαμιστές αντάρτες με κίνδυνο να πάρουν τον έλεγχο της χώρας πράγμα που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Άλλος αξιωματικός δήλωσε στους Times of Israel ότι «έπεσαν τελείως έξω στους υπολογισμούς τους, πιστεύοντας ότι ο Άσανντ δεν θα κρατούσε τον έλεγχο στην χώρα του. Τώρα, μετά από δύο χρόνια συρράξεων, βλέπουμε ότι υποτιμήσαμε τον Άσαντ και υπερεκτιμήσαμε τους ισλαμιστές».

Οι υποψίες για καθολική κυριαρχία των ισλαμιστών και της Αλ Κάιντα στους κύκλους των ανταρτών, έχουν γίνει πλέον βεβαιότητα.

Τα βίντεο με τις ισλαμικές θηριωδίες έχουν επηρεάσει τόσο την κυβέρνηση αλλά κυρίως την κοινή γνώμη του Ισραήλ που πλέον δείχνει τελείως απρόθυμη να προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια που μπορεί να βοηθήσει στην επικράτηση των ισλαμιστών.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Amos Gilad, ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας που σε συνέντευξη του στο Ράδιο του Ισραήλ εκτίμησε ότι «ο Άσαντ διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της χώρας του και όλων των οπλικών συστημάτων, έχοντας μία απόλυτα λογική θέση έναντι του Ισραήλ!»

Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να φαίνονται ως «κατευναστικές» στην ένταση μεταξύ Δαμασκού και Τελ Αβίβ, στην ουσία όμως είναι απόρροια της συνάντησης Πούτιν – Νετανιάχου και στέλνουν μήνυμα τόσο στην Μόσχα όσο και στην Αμερική πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να βομβαρδίσει οπλικά συστήματα στην Συρία (S-300), και να προκαλέσει τη ρωσική «αρκούδα». Άλλωστε το μέγεθός του δεν του επιτρέπει να κάνει τέτοιες σκέψεις.

O Gilad τόνισε πως το Ισραήλ δεν έχει καμμία πρόθεση να εκτοπίσει τον Άσαντ, και η προγενέστερη επιδρομή έγινε εναντίον οπλικών συστημάτων της Χεζμπολάχ για λόγους προληπτικούς που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο ταξίαρχος Tamir Hyman που ηγείται των δυνάμεων στα Συρο – Ισραηλινά σύνορα, στην πύρινη περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν, δηλώνει απερίφραστα πως ο στρατός του Άσαντ δεν έχει καταρρεύσει παρά τα δύο χρόνια πολέμου, ενώ το Ισραήλ δεν έχει κανένα συμφέρον να υποστηρίξει τους αντιπάλους του.

Την σημασία της συνάντησης Πούτιν – Νετανιάχου, αποκρυπτογράφησε ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραηλινού στρατού, Άμος Γιαντλιν λέγοντας πως η συνεχιζόμενη στήριξη της Ρωσίας στον Άσαντ σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της να μην αφήσει τις ΗΠΑ να πατήσουν πόδι στην Συρία.

Ο Γιαντλίν που ήταν και πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, θεωρεί ότι ο Άσαντ είναι έτοιμος να απαντήσει την επόμενη φορά που το Ισραήλ θα χτυπήσει στόχους εντός Συρίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ενεργοποιήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, που σημειωτέων ήδη βρίσκονται στα χέρια του Άσαν σύμφωνα με τις διαρροές των Ισραηλινών.

Αυτό είναι και σαφής προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ που «πειραματικά» είχανε δώσει στο Ισραήλ το «πράσινο» φως για να εμπλακεί σε αεροπορικά χτυπήματα στο συριακό έδαφος, εν μέρει για να δούνε και την ρωσική αντίδραση. Αυτή δεν άργησε να έρθει.

Ρωσικά πλοία κοντέϊνερ κατέπλευσαν στο λιμάνι της Ταρτούς και ξεφόρτωσαν συστήματα καθοδόγησης των εξελιγμένων βλημάτων επακτίου αμύνης  SS-N-26 (ή Κ310) Yakhont του κινητού συστήματος επακτίου αμύνης K-300P Bastion-P  τα οποία «κλειδώνουν» σε ακτίνα 300 χλμ τις συριακές ακτές από ναυτικές απειλές.

Επίσης παρέδωσαν επιπλέον υπερηχητικά βλήματα Yakhont.

Το βλήμα Yanhont είχε αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ-Ισραήλ, καθώς το όπλο, είναι κίνδυνος-θάνατος για οποιοδήποτε πλοίο κινείται μέχρι την απόσταση των 300 χλμ από τις συριακές ακτές.

Επιπλέον σύμφωνα με ισραηλινές διαρροές οι S-300 έχουν ήδη φτάσει στην Συρία, όπου οι Σύροι ήδη γνωρίζουν την χρήση τους, και πλέον είναι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού. Συνεπώς σε μια καινούρια επιδρομή τα ισραηλινά μαχητικά, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα επιβιωσιμότητας.

Το μήνυμα της Ρωσίας είναι ξεκάθαρο, «ξεχάστε και την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, αλλά και τον ναυτικό αποκλεισμό», και το chicken game συνεχίζεται, παρ’ότι δυτικής προέλευσης,οι Ρώσοι έμαθαν να το παίζουν καλά.

Τα βίντεο που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και ανέδειξε το defencenet.gr, με τα εγκλήματα των ισλαμιστών στη Συρία, προκάλεσαν μέγιστη ζημιά στην δυτική προπαγάνδα, έστρεψαν την δυτική κοινή γνώμη εναντίον στους υποτιθέμενους «αντάρτες», και να αναρωτηθουν «αν αυτοί οι «εξεγερθέντες» είναι τόσο κτήνη, πόσο κακός μπορεί να είναι αυτός ο Άσαντ τέλως πάντων;».

Υπάρχει πλέον η τάση να γυρίσουν τα πράγματα στη Συρία όπως είχαν, γιατί οι σχεδιασμοί όχι μόνο δεν βγήκαν, αλλά προκάλεσαν απίστευτο χάος που στοίχισε τη ζωή σε 100000-120000 ανθρώπους, και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν συμμαχείς με τον διάβολο (ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Κάιντα) για να πετύχεις το σκοπό σου. Ο διάβολος δεν κρατάει ποτέ το λόγο του.