Βίντεο με τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία έδωσε το ΙΚ

Loading...


ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βίντεο όπου εμφανίζονται , οι οποίοι, όπως υποστηρίζεται, είναι οι δράστες της επίθεσης σε εκκλησία κοντά στη Ρουέν της Γαλλίας κι οι οποίοι ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της οργάνωσης. Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα, με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι, ενώ έχουν αναγνωριστεί ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς και ο επίσης 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ και έχουν γεννηθεί και οι δύο στη Γαλλία.
Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το Amaq.
Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Amaq.tilegrafima.gr