Bίκυ Λέανδρος: Συναυλία σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Γερμανίας για τα άπορα ελληνόπουλα

Loading...


Η Βίκυ Λέανδρος (στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια για τα παιδιά της Ελλάδος», που είναι μια πρωτοβουλία αγάπης της ιεράς μητρόπολης Γερμανίας) έδωσε φιλανθρωπική συναυλία στο Μόναχο για τις άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Ελλάδας συγκεντρώνοντας το ποσό των 160.000 ευρώ!
Πριν από λίγες μέρες στο μουσικό μέγαρο του Μονάχου η διεθνούς φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος έδειξε για μια ακόμα φορά το φιλάνθρωπο «πρόσωπό» της και την αγάπη της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Ελλάδα, που μαστίζεται από την οικονομική κρίση. 
Θέλοντας να συνεισφέρει ενεργά σε ένα πρόγραμμα «Αρωγής για τα παιδιά της Ελλάδας» (το οποίο αγκάλιασε με ενθουσιασμό και η Βαυαρή υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας, Οικογένειας και Γυναικών Χριστίνα Χαντερτχάουερ, η οποία προθυμοποιήθηκε να το θέσει υπό την αιγίδα της), η δημοφιλής τραγουδίστρια έδωσε το δικό της «ρεσιτάλ αγάπης» ερμηνεύοντας τις μεγάλες επιτυχίες της.

Μαζί της στη σκηνή ήταν δύο γνωστοί και αγαπητοί καλλιτέχνες στο γερμανικό κοινό, ο μουσικός και ηθοποιός Μίρο Νέμετς και ο «καμπαρετίστας» και μιμητής Γερμανών πολιτικών προσωπικοτήτων Αντρέ Χάρτμαν, που επίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ψυχαγωγήσουν τους πάμπολλους προσκεκλημένους της λαμπερής φιλανθρωπικής βραδιάς.

Τα έσοδα από την εκδήλωση (εισιτήρια και δωρεές) ανέρχονται στο ποσό των εκατόν εξήντα χιλιάδων ευρώ. Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας συνέδραμε με το ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ, ενώ το ίδρυμα «Sternstunden» της Βαυαρικής Τηλεόρασης διέθεσε το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, και άλλες μεγάλες βαυαρικές εταιρείες και οργανισμοί δήλωσαν ενδιαφέρον για την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος. Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η αυθόρμητη αναγγελία από τον παρευρισκόμενο πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μονάχου και Ανω Βαυαρίας δόκτορα Εριχ Γκράιπλ ότι ενισχύει αμέσως το πρόγραμμα «Βοήθεια για τα παιδιά της Ελλάδος» με εβδομήντα χιλιάδες ευρώ, παραδίνοντας επιτόπου και τη σχετική επιταγή.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης μαζί με τον δικηγόρο Σταύρο Κωνσταντινίδη ανέλαβαν την πρωτοβουλία και τον γενικό σχεδιασμό της εκδήλωσης, με σκοπό τη συλλογή των χρημάτων για τη βοήθεια άπορων οικογενειών στη χώρα μας. Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος αρωγής, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος ζήτησε τη συνδρομή του μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ο οποίος ενέταξε αμέσως το πρόγραμμα σε αντίστοιχο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο τέλος της εκδήλωσης όλες οι επιταγές παραδόθηκαν στον εκπρόσωπο του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη, που ήταν παρών.

«Οπως είναι γνωστό, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έπληξε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα όμως τις άπορες πολύτεκνες οικογένειες. Το γεγονός αυτό δεν άφησε ασυγκίνητη την ιερά μητρόπολη Γερμανίας και ιδιαίτερα την παροικία μας στο Μόναχο» λέει στην «Espresso» η «ψυχή» της εκδήλωσης, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Τη φιλανθρωπική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Βαυαρή υπουργός Χαντερτχάουερ, ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βαυαρίας, ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου Μονάχου, ο διευθυντής του Βαυαρικού Ιδρύματος για τα Μέσα Ενημέρωσης, η βοηθός επίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βαυαρίας, ο διευθυντής της τράπεζας Stadtsparkasse και πολλοί εκπρόσωποι του επιστημονικού, καλλιτεχνικού και εμπορικού κόσμου, καθώς επίσης και ο Τούρκος γενικός πρόξενος Ερις.

Από πλευράς της παροικίας μας, παρέστησαν ο πρεσβύτερος Οικονόμος Πλούταρχος Κωνσταντινίδης, η γενική πρόξενος Σοφία Γραμματά, η πρόεδρος του ιδρύματος «Παλλάδιο» δρ Βασιλεία Τριάρχη-Χέρμαν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας δρ Βασίλειος Φθενάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Μανώλης Κουγιουμουτζής κ.ά.tilegrafima.gr