Χάνει τη χριστιανικότητα της η Βρετανία

Loading...


Η Βρετανία μπορεί να θεωρηθεί θεωρητικά ως μια χριστιανική χώρα, αλλά ένα ποσοστό 46% των κατοίκων της περιγράφουν τους εαυτούς τους ως μη πιστούς χριστιανούς, πολλοί από τους οποίους, επίσης, πιστεύουν στην τύχη και όχι στο πεπρωμένο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

5% των Βρετανών αυτοπροσδιορίζονται ως Μουσουλμάνοι, και υπάρχουν επίσης σημαντικές μειονότητες όπως των Ινδουιστών, των Σιχ, Εβραίοι και Βουδιστές σύμφωνα με την εν λόγω  έρευνα του YouGov που δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου.
«Οι περισσότεροι Βρετανοί λένε πως η Βρετανία είναι – και πρέπει να είναι – μια χριστιανική χώρα, παρόλα αυτά εκείνοι που-προσδιορίζονται ως Χριστιανοί αποτελούν περίπου το ήμισυ του πληθυσμού. Πέρυσι βρήκαμε μόνο το 55 % των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Χριστιανών να πιστεύουν ότι υπάρχει ένας Θεός. Το 2014 βρήκαμε μόνο 23 % του συνολικού πληθυσμού να δηλώνει ότι είναι πολύ (3 %) ή αρκετά (20%) θρησκευόμενος «, δήλωσε ο υπέυθυνος της έρευνας. 

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Χριστιανοί είναι πιο πιθανό να πιστεύουν σε εξωγήινους από ότι στο διάβολο, και πιο πιθανό να πιστεύουν στην τύχη από ό, τι στον παράδεισο ή σε μια αιώνια ψυχή.Ετικέτες