Υπέρ της Σαουδικής Αραβίας ο Ερντογάν για το τραγικό δυστύχημα στη Μέκκα

Loading...


O ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τάχθηκε σήμερα στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας, οι αρχές της οποίας δέχονται σφοδρές επικρίσεις για την αποτυχημένη διοργάνωση του προσκυνήματος στη Μέκκα μετά το ποδοπάτημα που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 700 και πλέον ανθρώπων.

 «Αναμφίβολα θα ληφθούν μέτρα με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επανάληψης αυτής της τραγωδίας. Δε συμμερίζομαι τις εχθρικές προς τη Σαουδική Αραβία δηλώσεις» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την εκτίμηση ότι «εσφαλμένα ορισμένοι μέμφονται τη Σαουδική Αραβία που έκανε ό,τι ήταν δυνατό» προκειμένου το ιερό προσκύνημα να διεξαχθεί ομαλά.

«Πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, ενδεχομένως γίνονται σφάλματα σε κάθε χώρα κατά τη διάρκεια τέτοιου είδους διοργανώσεων» προσέθεσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους. Αρχικά 18 Τούρκοι θεωρούνταν αγνοούμενοι στην πολύνεκρη τραγωδία, όμως σήμερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος μόλις 5 Τούρκων. Ετικέτες