Υπέρ της ανάκτησης και άλλων ουκρανικών περιοχών το 67% των Ρώσων

Loading...


Το 67% των Ρώσων υποστηρίζει ότι η Ρωσία θα έπρεπε να ενσωματώσει στο έδαφός της και άλλες περιοχές της Ουκρανίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, εφόσον οι πολίτες αυτών των περιοχών το ζητήσουν μέσω δημοψηφισμάτων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το κέντρο Levada.
 
Το ποσοστό αυτό είναι πάντως χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε καταγραφεί στις αρχές του Μαρτίου, όταν το 79% των Ρώσων που είχε απαντήσει θετικά στο ίδιο ερώτημα, διευκρίνισε το ανεξάρτητο ινστιτούτο ερευνών της Ρωσίας Λεβάντα.

 
Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τάχθηκε υπέρ μιας ομοσπονδιακής λύσης που θα «προστατεύει τα δικαιώματα εκείνων που ζουν στην Ουκρανία και κυρίως των ρωσόφωνων πληθυσμών» στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.
 
Ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρέι Ντεστσίτσια αντέδρασε κατηγορώντας τη Μόσχα ότι θέλει να διχάσει ακόμη περισσότερο την χώρα, που ήδη ντε φάκτο έχει απολέσει την Κριμαία.
 

Η ανάκτηση της χερσονήσου αυτής της Μαύρης Θάλασσας στη Ρωσία εγκρίνεται από το 88% των Ρώσων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του κέντρου Levada.Ετικέτες