Το Ισλαμικό Κράτος κάνει παρέλαση στη Βεγγάζη στη Λιβύη (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Προφανώς και δεν έχουμε την πραγματική εικόνα για το πόσο ισχυρό είναι το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη.

Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει ολόκληρο κονβόι από περιπολικά κι άλλα αστυνομικά οχήματα, ολοκαίνουργια, να έχουν περιέλθει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους και να παρελαύνουν μεγαλοπρεπώς στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης.

Το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη ελέγχει εδάφη στην Κυρηναϊκή, στη δυτική Λιβύη. Γνωρίζαμε ότι κατέχει την παραλιακή πόλη Ντέρνα, κοντά στην οποία αποκεφάλισε τους Αιγύπτιους Κόπτες.

Εδώ, όμως, έχουμε πλάνα με το Ισλαμικό Κράτος να κόβει βόλτες μεγαλοπρεπώς μέσα στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, με πληθυσμό κοντά στους 630.000 ανθρώπους.

 

 

 

Η Βεγγάζη είναι πόλη και αξιόλογο λιμάνι της Λιβύης, στη Βόρεια Αφρική, δίπλα στον κόλπο της Σύρτης, με περίπου 630.000 κατοίκους (2011).

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και η κύρια πόλη (πρωτεύουσα) της επαρχίας της Κυρηναϊκής.

Κατά τα ελληνιστικά χρόνια, η πόλη ήταν γνωστή ως Βερενίκη προς τιμήν της ομώνυμης βασίλισσας των Πτολεμαίων, κόρη του Μάγα της Κυρήνης.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας στη Λιβύη, η Βεγγάζη μαζί με την Τρίπολη συμπρωτεύουσες του κράτους.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα, που πρωτεύουσα της χώρας είναι η Τρίπολη, στη Βεγγάζη εξακολουθούν να υπάρχουν οργανισμοί και ιδρύματα που θα ταίριαζαν σε μια πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα διαμάχης μεταξύ των δυο πόλεων και, κατ” επέκτασιν των δυο επαρχιών (Τριπολίτιδας και Κυρηναϊκής).Ετικέτες