Τον έσχατο κίνδυνο αντιμετωπίζει χριστιανικό χωριό στην Χάμα της Συρίας

Loading...


Το χωριό Τουμίν (Tumin) είναι ένα ορθόδοξο χριστιανικό χωριό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χάμα στην βορειοδυτική Συρία με περίπου 3.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», το χωριό διατρέχει τον έσχατο κίνδυνο, καθώς έχει περικυκλωθεί από ισλαμιστές τζιχαντιστές της Αλ-Νούσρα από όλες τις μεριές.

Τα γυναικόπαιδια εγκατέλειψαν το χωριό για να σωθούν από τους εισβολείς και μέσα σε αυτό έχουν μείνει μόνο οι άνδρες, οι οποίοι το υπερασπίζονται μέχρις εσχάτων.
Η εγκατάλειψη του χωριού, όπως και άλλων γειτονικών χωριών, έγινε μετά από τις σφαγές που διαπράχθηκαν από τους τζιχαντιστές στην Ζαράα.

Οι τρομοκράτες της Αλ-Νούσρα κάνουν προσπάθειες για να καταλάβουν τον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στο βουνό al-Mahruk. Η απώλεια του σταθμού, η οποία παρέχει ηλεκτροδότηση στα περισσότερα εδάφη της επαρχίας Χάμα, θα προκαλέσει τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή στους κατοίκους.

Ταυτόχρονα, σε περίπτωση που το χωριό Τουμίν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, τίθεται σε κίνδυνο και η μεγαλύτερη χριστιανική πόλη της περιοχής, η Kafr Buhum, με περίπου 20.000 χριστιανούς κατοίκους.

Μέχρι τώρα ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας και η Ρωσσική Αεροπορία δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των κατοίκων για ενίσχυσή τους και υπεράσπιση από την Αλ-Νούσρα.