Σύριοι μετανάστες οργανώθηκαν μέσω Facebook και κινούνται προς τα ελληνικά σύνορα

Loading...


«Φράγμα» ελέγχου έχουν κάνει η Αστυνομία και επικουρικά ο Στρατός στα ελληνοτουρκικά σύνορα απέναντι από την Αδριανούπολη προκείμενου να ελεγχθεί η κατάσταση που ενδεχομένως δημιουργήσει ομάδα Σύριων μεταναστών που έχουν επιλέξει να περάσουν στην Ευρώπη από την ξηρά και όχι από την θάλασσα που υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Μαζεύτηκαν 250 μέσω Facebook
Το ιστορικό έχει ως εξής, σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

H ομάδα των Σύριων μεταναστών, που οργανώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κλπ), άρχισε να μεταβαίνει στο σταθμό των λεωφορείων της Αδριανούπολης, προκειμένου να κινηθούν ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Στο σημείο έφθασε η τουρκική αστυνομία, η οποία επιχείρησε να πείσει τους περίπου 250 συγκεντρωμένους μετανάστες να εγκαταλείψουν το εγχείρημά τους. Ορισμένοι εξ αυτών, που επέμειναν, διανυκτέρευσαν στο πάρκο του σταθμού, ενώ οικογένειες με παιδιά, που ζήτησαν τη βοήθεια των δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, οδηγήθηκαν με λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, αναφέρεται ότι μια μικρότερη ομάδα εξακολουθεί να παραμένει στο σταθμό της Τουρκικής πόλης.

Στο πρακτορείο ένας εκ των μουσουλμάνων Σύριων μεταναστών δήλωσε ότι επειδή στη θάλασσα πολλοί μετανάστες πνίγονται, γι’ αυτό αποφάσισαν να μεταβούν στην Ευρώπη από ξηράς. «Δεν έχουμε όπλα. Το μόνο όπλο μας είναι η πίστη μας στον Θεό (Αλλάχ). Πρέπει να μεταβούμε στην Ευρώπη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αύριο από εδώ θα μεταβούμε ομαδικά στα ελληνικά σύνορα. Ευχαριστούμε την Τουρκία που μας αντιμετώπισε με ανθρωπιά αλλά θέλουμε να πάμε στην Ευρώπη» φέρεται να είπε.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι της τουρκικής αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής στις εισόδους της Αδριανούπολης.

Η ελληνική πλευρά
Από ελληνικής πλευράς η ΕΛΑΣ από πολύ νωρίς της Τρίτης είχε εικόνα του τι συμβαίνει και για τις προθέσεις της ομάδας , έχει λάβει τα μέτρα της και έχει ενημερώσει και την τοπική Μεραρχία του Στρατού Ξηράς.Ετικέτες