Ρωσία: «Να εντοπιστούν «πιλότοι, επίλεκτοι σκοπευτές, διοικητές πυροβολικού» που ευθύνονται για τα εγκλήματα στην Ουκρανία»

Loading...


Η Ρωσία εξαγριωμένη από τις τελευταίες εν ψυχρώ δολοφονίες άμαχων πολιτών ξεκινά επιχείρηση για τον εντοπισμό όσων ευθύνονται για τα «εγκλήματα κατά του λαού» της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπή Έρευνας της χώρας.

Η Επιτροπή Έρευνας καλεί «όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών πολιτών που έχουν συνείδηση να εντοπίσουν αυτούς που σκότωσαν ειρηνικούς πολίτες στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας»

 αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπός της Βλαντίμιρ Μαρκίν.

Η Επιτροπή επιδιώκει κυρίως να εντοπιστούν «οι πιλότοι, οι επίλεκτοι σκοπευτές και οι διοικητές του πυροβολικού» που ευθύνονται, σημειώνει ο Μαρκίν, διευκρινίζοντας ότι η Επιτροπή Έρευνας δημιούργησε μια νέα επιτροπή που θα είναι επιφορτισμένη με την «εξιχνίαση των διεθνών εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί κατά του άμαχου πληθυσμού στο έδαφος της Ουκρανίας».

Η επιτροπή αυτή θα «εξασφαλίσει από ανεξάρτητες πηγές δορυφορικά στοιχεία από πολλές χώρες για να καταδείξει το είδος των καταστροφών» που έχει προκαλέσει ο φασιστικός ουκρανικός στρατός σύμφωνα με την ρωσική Επιτροπή Έρευνας.

Επίσης θα πάρει συνεντεύξεις από τους περίπου 4.000 Ουκρανούς οι οποίοι έχουν μεταβεί στην Ρωσία για να γλιτώσουν από τις μάχες στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και θα τους βοηθήσει να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αν το θελήσουν.

Εξάλλου η νέα αυτή επιτροπή θα εξακολουθήσει να υπάρχει έως ότου «όλοι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί και οι άλλοι άνθρωποι που ευθύνονται για εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού (στην Ουκρανία) οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», σημείωσε ο Μαρκίν.

Την Δευτέρα, η Ρωσία κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές για «εγκλήματα κατά του ίδιου του λαού τους» στο Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.Ετικέτες