Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής υπέρ Άσαντ: «Σας ευχαριστώ! Προστατεύσατε χριστιανούς κι Εβραίους»

Loading...


Ο ρεπουμπλικάνος Αμερικανός Γερουσιαστής Richard H. Black, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, την 1η Απριλίου, και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες, με την οποία ευχαριστεί τον πρόεδρο Άσαντ για τον σεβασμό και την προστασία όλων των θρησκειών στην Συρία.
 
Ο Black εξήρε τις ηρωικές πράξεις του συριακού στρατού στην περιοχή της οροσειράς Καλαμούν και χαρακτηρίζει τις ομάδες της αντιπολίτευσης, ως εγκληματικές.

 
«Έχετε ακολουθήσει την πρακτική του πατέρα σας, που φερόταν με σεβασμό σε όλους τους χριστιανούς και τη μικρή κοινότητα των Εβραίων στη Δαμασκό.
 
Έχετε υπερασπισθεί τις εκκλησίες και την εβραϊκή συναγωγή και τους δώσατε το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα τη λατρεία, σύμφωνα  με τις πεποιθήσεις τους. Είμαι ευγνώμων για αυτό».
 
Ο Αμερικανός Γερουσιαστής ευχαρίστησε τον Μπασάρ αλ Άσαντ για την προστασία που παρέχει στους χριστιανούς.
 
Σχολιάζοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Ισλαμιστές, θα τονίσει:
 
«Δεν μπορώ να εξηγήσω πως οι Αμερικανοί, οι οποίοι έχουν υποφέρει τόσο οικτρά στα χέρια της αλ Κάιντα, εξαπατήθηκαν και οδηγήθηκαν σε υποστήριξη προς τους αντάρτες».
 
Πρόκειται για μία επιστολή με βαρύνουσα σημασία η οποία, εκτός από την έκπληξη την οποία προκαλεί καθώς είναι η πρώτη φορά που επίσημος Αμερικανός αξιωματούχος μιλά δημοσίως υπέρ του προέδρου Άσαντ, αλλά αν μη τι άλλο αποδεικνύει και το βαθύ χάσμα και τη μεγάλη διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης «δημοκρατικών» του Ομπάμα, – για πρώτη φορά ίσως στην αμερικανική ιστορία – όσον αφορά το χειρισμό σε θεμελιώδη ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως είναι ο πόλεμος στην Συρία, αλλά και η κρίση στην Ουκρανία, για την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κάνει ανοικτά σκληρή κριτική στον Ομπάμα ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα.
 
Το συμπέρασμα είναι ότι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αλλαγή εξουσίας στις ΗΠΑ, καθώς με τη διαφαινόμενη επιστροφή των Ρεπουμπλικάνων στην προεδρία είναι πολύ πιθανόν να δούμε θεαματικές «στροφές» και ενεργητικότερη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.Ετικέτες