Προκαλεί ο Τούρκος Υπουργός Δασών: Οι Ε/κ θα ρωτήσουν την Εκκλησία για να δεχθούν βοήθεια

Loading...


Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Δασών, Βεϊσέλ Έρογλου, που ανακοίνωσε προχθες την πρόθεση της Κυβέρνησής του να παράσχει βοήθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Ο Έρογλου δήλωσε ότι ενώ η Τουρκία είναι έτοιμη να συνδράμει οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να πάρουν άδεια από τους παπάδες για να δεχθούν βοήθεια.
«Η νότια Κύπρος για κάποια περίοδο έμεινε χωρίς νερό. Είχαν ανάγκη και για πετρέλαιο. Είπαμε να τους δώσουμε νερό και καύσιμα. Οι παπάδες εκεί είπαν δεν είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό νερό και τα καύσιμα. Οι Ε/κ δεν μπορούν να κάνουν δουλειά αν δεν ρωτήσουν τους παπάδες. Αλλά αν θέλουν, ας πάρουν άδεια από τους παπάδες να πάμε να σβήσουμε την πυρκαγιά», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός.

Για τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «οι Ε/κ θέλουν να προσγειωθούν τα τουρκικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της ε/κ πλευράς» ο Βεϊσέλ Έρογλου είπε: «Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, να μας συγχωρήσουν. Για μας εκεί είναι ο ε/κ τομέας της νοτίου Κύπρου. Μόνο αν υπάρξει λύση. Εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, μην ανησυχείτε. Κάνουμε μεγάλα βήματα. Εμείς δεν είμαστε σε εκείνο το σημείο. Κατεβαίνουμε όπου θέλουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόθεση να κατεβούμε με τα αεροσκάφη μας«.