Προειδοποιούν οι ΗΠΑ τους πολίτες τους στην Τουρκία για κίνδυνο επιθέσεων

Loading...


Οδηγία για τους Αμερικανούς στην Τουρκία εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας τους να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή μπροστά στον κίνδυνο επιθέσεων από εξτρεμιστές μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) στο έδαφος της Συρίας.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας -τμήματα των οποίων συνορεύουν με την Συρία και το Ιράκ- είναι ιδιαίτερα ευάλωτες, παρότι δεν διαθέτει πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές.

«Ύστερα από την έναρξη της στρατιωτικής δράσης κατά στόχων του IS (Ισλαμικό Κράτος) στη Συρία, υπενθυμίζεται στους Αμερικανούς πολίτες ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί βίαιες επιθέσεις στην Τουρκία αναφέρει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

«Ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων, από οργανώσεις τόσο του εξωτερικού όσου και του εσωτερικού, παραμένει υψηλός» αναφέρεται.

Αμερικανικά και συμμαχικά αεροπλάνα σφυροκόπησαν την Τρίτη και την Τετάρτη θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την προέλαση των τζιχαντιστών σε κουρδική περιοχή που βρίσκεται κοντά στην τουρκική μεθόριο.

Η Τουρκία μοιράζεται με τη Συρία συνοριακή γραμμή 900 χιλιομέτρων, αλλά είναι διστακτική στο να αναλάβει ρόλο πρώτης γραμμής στην υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική επιχείρηση, εν μέρει από τον φόβο αντιποίνων από το Ισλαμικό Κράτος (IS).Ετικέτες