Πούτιν: Η ρωσική σχολή στη Βηθλεέμ θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Παλαιστίνης

Loading...


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι το άνοιγμα του ρωσικού γυμνασίου στη Βηθλεέμ θα αποτελέσει ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Παλαιστίνης.

«Το άνοιγμα της ρωσικής σχολής θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών Με τις σπουδές οι Παλαιστίνιοι μαθητές της θα είναι σε θέση να επεκτείνουν σημαντικά τους ορίζοντές τους, να εξοικειωθούν με τα μεγάλα επιτεύγματα της πλούσιας ρωσικής κουλτούρας.»,δήλωσε ο Πούτιν στο μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες κατά την τελετή έναρξης του σχολείου, που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολλοί από τους αποφοίτους της σχολής αυτής θα θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στη Ρωσία.

Το σχολείο χτίστηκε με ρωσική βοήθεια και την ενεργό υποστήριξη του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. «Οι σχέσεις μεταξύ των λαών μας έχουν μακρά ιστορία στην οποία Βηθλεέμ έχει μια ιδιαίτερη θέση για τη Ρωσία, ενώ πάντα εκτιμούμε τη φιλοξενία προς τους Ρώσους προσκυνητές,.» – Είπε ο Πούτιν.Ετικέτες