Ο Πατριάρχης Γεωργίας συναντήθηκε με Υπουργό του Βατικανού

Loading...


Της Σοφία Μπέλλα

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β’ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Αρχιεπίσκοπο Dominique Mamberti στην πατριαρχική οικεία. Η επίσκεψη αυτή συνεχίζει τη μακρά φιλική σχέση μεταξύ του Πατριαρχείου Γεωργίας και της Αγίας Έδρας.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο Πατριάρχης τόνισε: 

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που επισκέπτεστε τη Γεωργία. Παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα στην Καθολική Εκκλησία και υποστηρίζουμε θερμά τον θεολογικό διάλογο ανάμεσά μας. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που οι φιλικές μας σχέσεις παραμένουν σταθερές για πολλούς αιώνες. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μνημονεύσω τα λόγια του μακαριστού Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ ότι οι εκκλησίες μας είναι αδελφές διότι ιδρύθηκαν από τον Πέτρο και τον Ανδρέα αντίστοιχα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού με τη σειρά του δήλωσε ότι ήταν μεγάλη τιμή για αυτόν να συναντηθεί με τον Καθολικό Πατριάρχη πάσης Ιβηρίας (Γεωργίας).

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα. Χαίρομαι που θυμηθήκατε την επίσκεψη του μακαριστού Πάπα Ιωάννη Πάυλου Β’ στη Γεωργία και υπογραμμίσατε τις φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις εκκλησίες μας. Η επίσκεψή μου είναι μια υπενθύμιση αυτών των σχέσεων», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Αρχιεπίσκοπος κ. Dominique Mamberti.

Τα Γεωργιανά ΜΜΕ αναφέρθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτή τη συνάντηση η οποία έλαβε μεγάλη έκταση.  Ετικέτες