Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι κατά του ακραίου Ισλάμ-Τι είπε για Κατάρ-Σ. Αραβία-Στηρίζει τους βρετανικούς βομβαρδισμούς

Loading...


Γίνεται ένας θρησκευτικός ηγέτης να στηρίζει βομβαρδισμούς που θα αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές; Κι όμως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Justin Welby, μετά την αμφισβήτηση του αν υπάρχει Θεός μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, επανήλθε χθες στηρίζοντας απόλυτα την απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου για αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία. 

Ο Justin Welby ανακοίνωσε την υποστήριξή του για τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία,μιλώντας στη Βουλή των Λόρδων και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα κριτήρια ενός δίκαιου πολέμου έχουν εκπληρωθεί».

Μιλώντας στη Βουλή  ζήτησε πάντως «μια πολύ πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση» λέγοντας πως, «επιβεβαιώνουμε τη φοβερή πεποίθησή τους ότι αυτό που κάνουν είναι το θέλημα του Θεού»

Ο Welby απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση για τον πόλεμο στη Συρία, επιμένοντας ότι «πρέπει να υπάρξει μια παγκόσμια θεολογική και ιδεολογική συνιστώσα … σε ό, τι κάνουμε».

«Θα πρέπει να συνεχιστούν αδιάκοπα και να προωθηθούν δράσεις, που πρέπει να περιλαμβάνουν και τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ – των οποίων η προώθηση ενός συγκεκριμένου «εμπορικού σήματος» της ισλαμικής θεολογίας έχει παράσχει στο ISIS μια ψευδή νομιμοποίηση», είπε.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε επίσης για «μεγαλύτερη γενναιοδωρία» του Ηνωμένου Βασιλείου στην κρίση των προσφύγων. Ετικέτες