Οι Ουκρανοί νεοναζοί ήθελαν να χτυπήσουν το αεροπλάνο του Πούτιν

Loading...


Λίγη ώρα πριν τη συντριβή του, τo Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17, από το Άμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ, ακολουθούσε σχεδόν την ίδια εναέρια διαδρομή με το αεροσκάφος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Το αεροπλάνο του Πούτιν και το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών διέσχισαν σήμερα το ίδιο σημείο. Αυτό συνέβη κοντά στην Βαρσοβία, σε ύψος 10.100 μέτρων. Το προεδρικό αεροσκάφος ήταν εκεί στις 16:21 ώρα Μόσχας και το Boeing 777 στις 15:44 ώρα Μόσχας », δήλωσε πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται, στο πρακτορείο

«Τα περιγράμματα των αεροσκαφών είναι παρόμοια, οι διαστάσεις μοιάζουν επίσης πάρα πολύ, όσο για το χρωματισμό των αεροσκαφών, αυτός από μια αρκετά μακρινή απόσταση φαίνεται σχεδόν ίδιος», πρόσθεσε η πηγή, τονίζοντας ότι το προεδρικό αεροσκάφος ενδέχεται τελικά να ήταν ο στόχος του ουκρανικού μαχητικού.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν επέστρεφε από τη Βραζιλία, όπου μετείχε στη σύνοδο των BRICS, στη Μόσχα.

Νωρίτερα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγόρησαν την Ουκρανία για προβοκάτσια σε βάρος τους, λέγοντας ότι ένα ουκρανικό μαχητικό κατέρριψε το αεροσκάφος με τους 295 επιβάτες.

Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι έχουν βρεθεί τα μαύρα κουτιά και ζήτησαν τη συγκρότηση διεθνούς επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων της καταστροφής.
 Ετικέτες