Οι…δέκα εντολές των τζιχαντιστών στους Χριστιανούς

Loading...


Μια ομάδα τζιχαντιστών που συνδέονται με την αλ-Κάιντα έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από κανόνες που οι Χριστιανοί της Raqqa στη Συρία πρέπει να ακολουθούν για να να «προστατευθούν».

Αυτές περιλαμβάνουν ένα τέλος, που πρέπει να πληρώνουν προκειμένου να εκτελούν τις τελετές τους σε εσωτερικούς χώρους, ενώ επίσης απαιτείται να μην φορούν κανένα εμφανές σημάδι της χριστιανικής θρησκείας και άλλα.

Οι συντάκτες των κανόνων (που αποκαλείται «η συμφωνία») είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Isil, μιας ομάδας που έχει τις ρίζες της στην Αλ Κάιντα στο Ιράκ και θέλει να δημιουργήσει ένα ενιαίο χαλιφάτο που να εκτείνεται από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ανδαλουσία μέχρι και τη Νότια Ιταλία! 

Η πόλη Raqqa  στη βόρεια Συρία, είχε 300 χιλιάδες κατοίκους πριν από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το Μάρτιο του 2011. Μεταξύ αυτών, το 1% ήταν Χριστιανοί. Τώρα, πολλοί άνθρωποι έχουν τραπεί σε φυγή και η πόλη είναι στα χέρια της ISIL , η οποία κυκλοφόρησε το κείμενο της «συμφωνίας» σε ιστοσελίδες των τζιχαντιστών.

Υπό την απειλή της  βίας, οι Χριστιανοί πρέπει να πληρώνουν «jiziya», μια παλιά υποχρεωτική χρέωση για τους μη-μουσουλμάνους.

Οι πλούσιοι Χριστιανοί πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό ίσο με την αξία μισή ουγγιά χρυσού, εκείνοι της μεσαίας τάξης το ήμισυ του ποσού, και εκείνοι των φτωχών τάξεων το ένα τρίτο.

Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να εκθέτουν σταυρούς ή τα σύμβολα της πίστης τους σε περιοχές όπου συχνάζουν μουσουλμάνοι, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ηχεία για το κάλεσμα για προσευχή, θα πρέπει να εκτελούν τα τελετουργικά τους καθήκοντα κεκλεισμένων των θυρών σε κτίρια λατρείας.

Η ομάδα απαιτεί, επίσης,  οι Χριστιανοί να συμμορφώνονται με τους κανόνες περί ενδυμασίας και να ντύνονται…. σεμνά.

Οι Χριστιανοί απαγορεύεται να φέρουν όπλα, καθώς και να προσωρήσουν στην αποκατάσταση των εκκλησιών και των μοναστηριών της περιοχής. Όποιος δεν τηρεί τους κανόνες αυτούς, θα έχετε τη μοίρα που αποδίδεται στο «λαό του πολέμου και της επανάστασης», δηλαδή τη θανάτωση.Ετικέτες